Az Amplifon Magyarország Kft. vezetőségének közleménye

A közegészség megóvásának érdekében és ügyfeleink védelmében a mai nappal, április 1-től, legtöbb hallásközpontunkat ideiglenes bezártuk.

Elkötelezettségünk, hogy az Önök szolgálatában álljunk továbbra is, ezért elem rendelést és szerviz szolgáltatásunkat továbbra is igénybe lehet venni telefonon keresztül, vagy a weboldalunkon.

A március 16-án kiadott kormányrendelet alapján, amely ügyfeleink és dolgozóink egészségét védi, hallásvizsgálatokat nem végzünk.

Amennyiben későbbiekben esedékes hallásvizsgálatra szeretne jelentkezni, kérjük, hívja központi telefonszámunkat vagy regisztráljon a weboldalunkon. Kapcsolatba fogunk Önnel lépni, hogy egyeztessünk későbbi időpontot.

Kérjük, hogy amennyiben teheti, biztonsága és egészsége érdekében maradjon otthon!

A legfontosabb kérdéseket és válaszokat ezen a weboldalon gyűjtjük össze ügyfeleink tájékoztatása érdekében.

 


Gyakori kérdések és válaszok

Mi az Amplifon Hallásközpontok aktuális nyitvatartási rendje a járvány ideje alatt?

A járványügyi helyzetre való tekintettel, ügyfeleink és dolgozóink biztonsága érdekében 2020. április 1-től hallásközpontjaink nagy részét határozatlan időre bezárjuk.

A továbbra is nyitva tartó üzleteink:

- Budapest, Örs Vezér tere 3.

- Budapest, Margit körút 31-33.

- Miskolc, Városház tér 22.

- Győr, Szent Imre út 41 (Petz Aladár Megyei Oktató Kórház)
 

Hova fordulhatok kérdés esetén a készülékemmel kapcsolatban?

Javítással vagy egyéb kérdésével kérjük hívja hallásközpontja telefonszámát, vagy a 06-1-350-6070-es telefonszámot. Kollégáink minden munkanap 8-16 óráig várják hívását.
 

Mit tegyek, ha a városban bezárt a hallásközpont és kérdésem van a készülékemmel kapcsolatban?

Kérjük, hívja hallásközpontját vagy a 06-1-350-6070-et. Kollégáink minden munkanap 8-16 óráig várják hívását.
 

Szeretnék vizsgálatra menni, mikor mehetek hallásvizsgálatra?

Ügyfeleink és dolgozóink biztonsága érdekében, illetve a kormány rendelete alapján a járvány ideje alatt hallásközpontjaink nem végeznek hallásvizsgálatot, ezért minden hallásvizsgálatunkat elhalasztottuk. Amennyiben szeretne hallásvizsgálatra jelentkezni, kérjük kattintson ide és meg fogjuk keresni, amint lehetséges lesz hallásvizsgálat elvégzése.  
 

Milyen szolgáltatást nyújtanak a járvány ideje alatt?

Ugyan hallásvizsgálatot és gondozási tevékenységet nem végzünk, de hallókészülék elemet és kiegészítőket házhoz szállítunk, illetve a hallókészülék javításával kapcsolatban továbbra is állunk ügyfeleink rendelkezésére.
 

Hogyan tudok elemet rendelni?

Elemet rendelni lehet weboldalunkon keresztül és telefonon, a hallásközpont telefonszámán, vagy a 06-1-350-6070-es telefonszámon tud. Weboldalon keresztül történő rendeléshez kérem, kattintson ide.
 

Mit tegyek, ha nem kaptam visszaigazolást az elem megrendelésemről?

Amennyiben nem kapott 1 munkanap alatt visszaigazolást, kérjük hívja a 06-1-350-6070-es telefonszámot.
 

Hogyan tudom javításra leadni az elromlott készüléket?

A járvány ideje alatt a nyitva tartó hallásközpontjainkban, illetve postai, vagy futárszolgálat által feladott csomagként a Központunkban tudunk készüléket átvenni javításra. Kérjük, hívja hallásközpontját vagy a 06-1-350-6070-es telefonszámot. Kollégáink minden munkanap 8-16 óráig várják hívását.
 

Van-e orvosi rendelés hallásközpontjainkban?

A járványügyi rendelkezések értelmében nem tartunk orvosi rendelést és nem végzünk hallásvizsgálatot hallásközpontjainkban további rendelkezésig.