Prijs van een hoortoestel

Bij de aankoop van een hoorapparaat speelt de prijs natuurlijk een belangrijke rol. Het is noodzakelijk om meteen aan te geven dat in de totale kostprijs van een hoortoestel ook een heel pak dienstverleningen inbegrepen zit die uw leven met een toestel een stuk beter en comfortabeler maken. Daarnaast zijn de kosten van een hoortoestel namelijk afhankelijk van de technologie en functies van het gekozen model, evenals van uw hoorsituatie.

Hoeveel kost een hoorapparaat?

De vraag die het vaakst gesteld wordt bij het informeren naar een hoortoestel is wat zo'n toestel juist kost. De gemiddelde prijs van een hoortoestel in België is ongeveer 1.550€. Een hoortoestel bij Amplifon kost tussen 700€ en 2.600€ per oplossing, inclusief hoortoestellen, service (onderhoud, herstelling en persoonlijke aanpassingen) evenals vijf jaar garantie. Hoewel de prijs uiteraard een cruciale rol speelt, is het toch moeilijk om een antwoord op deze vraag te geven. Er zijn inderdaad verschillende soorten apparaten met specifieke technologische kenmerken. Daarnaast biedt Amplifon ook betalingsfaciliteiten per maand en verzorgen wij het administratieve gedeelte met uw ziekenfonds. Aarzel dus niet om hieromtrent meer informatie te vragen bij een Amplifon hoorcentrum bij u in de buurt.

Het beste hoorapparaat voor uw gehoorprofiel

Gehoorverlies is bij iedereen anders en er zijn verschillende behoeften die ingelost moeten worden. Net zoals u, is uw gehoor volledig uniek. De prijs van een hoortoestel verschilt daarom ook sterk afhankelijk van het type hoortoestel dat u nodig heeft. Zo is een hoorapparaat met extra functionaliteiten iets duurder in aankoop dan een basismodel zonder extra's. Daarbovenop bepalen uw levensstijl en de verschillende gebruiksituaties mee welk model het meest geschikt is voor u. Over het algemeen zijn er drie soorten hoortoestellen beschikbaar, elk in verschillende prijscategorieën:

  • De achter-het-oor apparaten: dit klassiek hoortoestel is dankzij de sterkte luidspreker geschikt om ernstig gehoorverlies te verlichten.
  • De mini-hoortoestellen (ook achter het oor): door het compacte design is dit hoorapparaat een discrete hooroplossing en heef het een breed gamma aan accessoires.
  • De quasi-onzichtbare hoorapparaten (in het oor): een discreet en vrijwel onzichtbare hooroplossing die perfect is voor licht tot matig gehoorverlies.

Al deze hoortoestellen kunnen aan u gepresenteerd en aanbevalen worden door één van onze audiologen tijdens een afspraak om uw gehoor te testen, uw behoeften te definieren en oplossingen aan te bieden. Deze afspraak is volledig gratis en vrijblijvend.

Het meest geschikte toestel kiezen

Op de meest geschikte oplossing te vinden voor uw gehoorverlies werkt Amplifon samen met de beste fabrikanten van hoortoestellen. Samen zorgen zij voor het grote assortiment hoortoestellen dat we bij Amplifon aanbieden. Deze fabrikanten staan bekend voor hun hoortoestellen met specifieke kenmerken op gebied van esthetiek, geluidskwaliteit, comfort en mogelijke extra opties.

Amplifon beschikt over gehoorapparaten met verschillende technologiën, zodat we u een toestel kunnen aanbieden dat uw verwachtingen kan inlossen. Is uw gehoorverlies ernstig dan is een klassiek hoortoestel een goede optie voor u. Heeft u liever niet dat uw hoortoestel zichtbaar is, dan kan u kiezen voor een onzichtbaar hoortoestel. Deze worden diep in de gehoorgang geplaatst zodat niemand merkt dat u een hoortoestel draagt. Wilt u graag uw smartphone en televisie verbinden met uw hoortoestel? Dan kan perfect met onze Bluetooth hoortoestellen. Maakt u zich zorgen over een lege batterij van uw hoortoestel op een ongepast moment? Met onze herlaadbare hoortoestellen kan u met een gerust hart op daguitstap of op vakantie.

De keuze van het hoorapparaat hangt dus af van uw verwachtingen enerzijds en uw gehoorverlies anderzijds. Belangrijk om te weten is dat alle hoortoestellen die we aanbieden getest en beoordeeld zijn door de Technische Commissie van Amplifon.

Naast een hoorapparaat kunt u ook extra accessoires kiezen die uw gehoorkwaliteit mee optimaliseren. Van TV-oplossingen tot extra gehoorassistentie in grote groepen: u geniet steeds van een optimale ondersteuning in elke luistersituatie. Zo haalt u steeds het maximale uit uw hoortoestel voor een optimale luisterervaring.

Terugbetaling van uw ziekenfonds

Zodra u akkoord gaat met de aanschaf van een hoortoestel brengt Amplifon het administratieve gedeelte voor u en hoeft u zich geen zorgen te maken. Hierdoor kunt u genieten van een vergoeding van uw gehoorapparaat gedefinieerd door het RIZIV (Rijsinstituut voor de Ziekte- en Invaliditeitesverzekering).

U kunt hier de procedure en de tarieven vinden voor dit jaar door deze organisatie vastgelegd zijn.