image

Prijs van een hoortoestel

Wat kost een hoorapparaat?

Wanneer u overweegt om een hoortoestel aan te schaffen speelt de kostprijs natuurlijk een belangrijke rol. Vaak wordt er enkel naar het totale kostenplaatje gekeken zonder volledig op de hoogte te zijn van de verschillende extra's die mee in de prijs zijn inbegrepen. Lees alvast verder en ontdek hoe de prijs van een hoortoestel bij Amplifon precies tot stand komt en wat er allemaal is inbegrepen.

 

De vraag die het vaakst gesteld wordt bij het informeren naar een hoortoestel is wat zo'n toestel juist kost. De gemiddelde prijs van een hoortoestel in België is ongeveer 1.550€. Een hoortoestel bij Amplifon kost tussen 700€ en 2.600€. Prijs speelt uiteraard een belangrijke rol, maar een eenduidig antwoord bestaat niet. Er zijn tenslotte verschillende soorten toestellen met elk hun eigen technologische eigenschappen. Daarnaast is gehoorverlies bij iedereen anders en zijn er verschillende behoeften die ingelost moeten worden.

Net zoals u, is uw gehoor volledig uniek. De prijs van een of meerdere hoortoestellen verschilt daarom ook sterk afhankelijk van het type hoortoestel dat u nodig heeft. Zo is een hoortoestel met extra functionaliteiten iets duurder in aankoop dan een basismodel zonder extra's. Daarbovenop bepalen uw leversstijl en de verschillende gebruiksituaties mee welk model het meest geschikt is voor u. Over het algemeen zijn er drie soorten hoortoestellen beschikbaar, elk in verschillende prijscategorieën:

 

  • Achter het oor: dit klassiek type hoortoestel is dankzij de sterke luidspreker geschikt om ernstig gehoorverlies te verlichten.
  • Mini-hoortoestellen (achter het oor): door het compact design is dit hoortoestel een discrete hooroplossing voor achter het oor. Daarbovenop kunt u genieten van een ruim assortiment accessoires.
  • Hoortoestellen in het oor: een discrete en vrijwel onzichtbare hooroplossing die perfect is voor licht tot matig gehoorverlies.

Auditief profiel en verwachtingen

Om de prijs van een hoortoestel te berekenen, moeten we eerst bepalen welk hoortoestel het beste bij u past. Daarvoor kijken we naar uw auditief profiel, uw levensstijl en de verwachtingen die u heeft. Om vast te stellen welk auditief profiel u heeft, neemt de audioloog tijdens uw afspraak een uitgebreide gehoortest af. Deze gehoortest zal een analyse maken van uw gehoorsituatie. Mede op basis van deze analyse kan de audioloog u het meest geschikte hoortoestel aanbevelen. De hele afspraak neemt ongeveer een uurtje in beslag en is volledig gratis.

Soorten hoorapparaten

Om de meest geschikte oplossing te vinden voor uw gehoorverlies werkt Amplifon samen met drie verschillende hoortoestelfabrikanten: ReSound, Signia en Phonak. Samen zorgen zij voor het grote assortiment hoortoestellen dat we bij Amplifon aanbieden. Deze hoortoestelfabrikanten staan bekend voor hun hoortoestellen met specifieke kenmerken op gebied van esthetiek, toon, comfort en mogelijke extra opties.

Amplifon beschikt over hoortoestellen met verschillende technologieën zodat we u een toestel kunnen aanbieden dat uw verwachtingen kan inlossen. Is uw gehoorverlies ernstig, dan is een klassiek hoortoestel een goede optie voor u. Heeft u liever niet dat uw hoortoestel zichtbaar is, dan kan u kiezen voor een onzichtbaar hoortoestel. Deze worden diep in de gehoorgang geplaatst zodat niemand merkt dat u een hoortoestel draagt. Wilt u graag uw smartphone en televisie verbinden met uw hoortoestel? Dat kan perfect met onze Bluetooth hoortoestellen. Maakt u zich zorgen over een lege batterij van uw hoortoestel op een ongepast moment? Met onze herlaadbare hoortoestellen kan u met een gerust hart op daguitstap of op vakantie.

De keuze van het hoortoestel hangt dus af van uw verwachtingen enerzijds en uw gehoorverlies anderzijds. Belangrijk om te weten is dat alle hoortoestellen die we aanbieden getest en beoordeeld zijn door de Technische Commissie van Amplifon.

Naast een hoortoestel kunt u ook extra accessoires kiezen die uw gehoorkwaliteit mee optimaliseren. Van TV-oplossingen tot extra gehoorassistentie in grote groepen: u geniet steeds van een optimale ondersteuning in elke luistersituatie. Zo haalt u steeds het maximale uit uw hoortoestel voor een optimale luisterervaring.