De prijs van een gehoorapparaat

Wanneer u overweegt om een hoortoestel aan te schaffen speelt de kostprijs natuurlijk een belangrijke rol. Vaak wordt er enkel naar het totale kostenplaatje gekeken zonder volledig op de hoogte te zijn van de verschillende extra’s die mee in de prijs zijn inbegrepen. Lees alvast verder en ontdek hoe de prijzen van een hoorapparaat bij Amplifon precies tot stand komt en wat er allemaal is inbegrepen.

Hoeveel kost een gehoorapparaat?

Net zoals u, is uw gehoor volledig uniek. De prijs van één of meerdere hoorapparaten verschilt daarom ook sterk tussen het type hoortoestel dat u nodig heeft. Zo is een gehoorapparaat met extra functionaliteiten iets duurder in aankoop dan een basismodel zonder extra’s. Daarbovenop bepalen uw levensstijl en de verschillende gebruikssituaties mee welk model het meest geschikt is voor u. Over het algemeen zijn er drie soorten hoortoestellen beschikbaar, elk in verschillende prijscategoriëen:

             

  • Achter het oor: dit klassiek type hoortoestel is dankzij de sterke luidspreker geschikt om ernstig gehoorverlies te verlichten.
  • Mini-hoortoestellen (achter het oor): door het compact design is dit gehoorapparaat een discrete hooroplossing voor achter het oor. Daarbovenop kunt u genieten van een ruim gamma aan accessoires.
  • Hoorapparaten voor in het oor: een discrete en vrijwel onzichtbare hooroplossing die perfect is voor licht tot matig gehoorverlies.

Wat bepaalt de prijs van een hoorapparaat?

Een hoorapparaat op zich is eigenlijk een zeer gespecificeerde mini computer. U moet zich voorstellen dat de versterker van uw tv verkleind wordt naar de grootte van een hoorapparaat en ook nog eens de functies bijkrijgt om het geluid dusdanig aan te passen aan jouw specifieke hoorsituatie. De meer uitgebreide apparaten bieden daarenboven ook nog een bluetooth, windruisonderdrukking, de mogelijkheid om te streamen, een supersnelle reactietijd bij plotse geluiden, ... De lijst is eindeloos lang, en hoe actiever u in het leven staat, hoe meer u deze functies zal nodig hebben. Deze bepalen dus voor het grootste deel de prijs.

Probeer echter niet te besparen in de functies die u neemt op het hoorapparaat. Indien deze volstaan voor u is de kans groot dat u ze niet zal gebruiken en is het jammer van de aankoop van de toestellen. U krijgt pas om de 5 jaar een terugbetaling van de mutualiteit voor uw hoorapparaten, zorg er dus voor dat de prijs van de hoorapparaten niet primeert op uw dagelijks comfort. Onze audiologen staan steeds voor u klaar om u de juiste keuze te helpen maken.

 

Hoorhulpmiddelen

Naast een gehoorapparaat kunt u ook extra accessoires kiezen die uw gehoorkwaliteit mee optimaliseren. Van tv-oplossingen tot extra gehoorassistentie in grote groepen: u geniet steeds van een optimale ondersteuning in elke luistersituatie. Zo haalt u steeds het maximale uit uw hoortoestel voor een optimale luisterervaring.

 

Wat is er inbegrepen in de prijs van een hoortoestel?

Wanneer u bij Amplifon een gehoortoestel koopt krijgt u naast professioneel advies ook een aangepast servicepakket aangeboden dat de juiste extra’s voorziet o.b.v. uw gehoorprofiel en hooroplossing. Zo geniet u van o.a. 5 jaar garantie en een startpakket met onderhoudsproducten. Daarbovenop krijgt u, afhankelijk van uw servicepakket, nog unieke extra’s voor een optimale start.

 

Wilt u graag meer informatie over de totale kostprijs van hoortoestellen of wilt u er testen? Maak dan een afspraak online en test onze hoorapparaten gratis. .