image

Gehoorbescherming om beter te slapen

Gehoorbescherming 'Sleep': uw beste vriend voor een rustige nacht

Goed slapen is essentieel. Onze slaap kan echter gemakkelijk verstoord worden door externe factoren zoals een luidruchtige omgeving of een echtgenoot die snurkt. Met gehoorbescherming, geniet eindelijk van een diepe en ontspannen slaap, zonder gestoord te worden door geluiden van buitenaf.

Geluidsgevoeligheid

Het geluid is waarschijnlijk het eerste dat kan voorkomen dat we in slaap vallen of midden in de nacht wakker worden! Snurken, luidruchige buuren of gewoon straatlawaai, hebben we allemaal een van deze situaties meegamaakt. Moeilijk om dan te genieten van een goede nachtrust. Slapen met oordopjes helpt om ongestoord te blijven en een goede nachtrust te krijgen de hele nacht lang. Ze laten u ook toe om gemakkelijker te slapen in luidruchtiger omgevingen zoals reizen, transport...

Het gehoorsysteem, actief ook 's nachts

Zelfs tijdens de slaap worden onze oren gevraagd en blijft ons gehoorsysteem actief. Door uzelf tijdens de slaap tegen lawaai te beschermen, vermindert u het risico op geluidsverlies tijdens de slaap en bevordert u een goede rust.. Om confortabel te slapen, mag het geluidsniveau niet hoger dan 30dB zijn. Als we in een lawaaierige omgeving slapen, zullen "slaap" oordopjes het geluidsniveau met 20 tot 30dB verminderen. U bent beter beschermd en kan in alle rust slapen.

Gehoorbescherming tegen lawaai tijdens het slapen heeft een passieve rol; ze blokkeren of verminderen het geluid omdat ze uw gehoorgang niet bereiken en dus een rustige slaap mogelijk maken.

Hoe uw oordopjes te kiezen?

Het kiezen van oordoppen om te slapen kan een uitdaging zijn. We adviseren u om vooral voor comfort te kiezen. Er zijn twee soorten gehoorbescherming: standaardbeschermingen en op-maat beschermingen die passen bij de vorm en diepte van uw oren.

- De standaard oordopjes zijn handig voor een specifiek gebruik en bestaan in verschillende materialen: wax, schuim of siliconen om aan uw eisen te voldoen. U kan ook kiezen voor standaard oordopjes met een akoestisch filter dat ongewenste ruis elimineert tijdens uw slaap.

- Op-maat oordopjes: dit zijn beschermingen die gemaakt zijn door de indruk van uw gehoorgang door een audioloog. Ze passen zich volledig aan de vorm van uw oren aan. Op-maat gemaakte beschermingen zijn zeer comfortabel en zeer effectief in het verminderen van het geluidsniveau dat uw oren tijdens de slaap kunnen ervaren.

Om uw 'slaap' gehoorbescherming te kiezen, maak een afspraak in een Amplifon-hoorcentrum. Onze audiologen helpen u graag de meest effectieve oplossing te kiezen die aan uw behoeften voldoet.