image

Vrijblijvende proefperiode voor hoortoestellen

Vrijblijvende proefperiode

De proefperiode duurt minimaal 2 weken en is helemaal vrijblijvend. 

  • We bekijken samen met u de resultaten van de gehoortest en uw budget.
  • Op basis hiervan stellen we één of meer geschikte oplossingen voor.
  • We willen maar 1 ding: u met de oplossing naar huis sturen die uw levenskwaliteit erop laat vooruitgaan.

Tijdens de proefperiode gaan we niet over één nacht ijs. Voldoet een hoortoestel niet aan uw normen, dan zoeken we samen verder. Amplifon beschikt daarom over een ruim en gevarieerd assortiment hoortoestellen van de beste kwaliteit. Voor we u volledig zelfstandig de hoortoestellen laten uittesten, tonen we hoe u uw hoorapparaten bedient. Eenmaal alles duidelijk is, geven we u voldoende batterijen mee om de gekozen hooroplossing thuis verder te testen.

Het belang van een proefperiode

Een hoortoestel kiezen en het gewoon worden, vraagt tijd. Daarom krijgt u van ons minimaal 2 weken de tijd om de juiste oplossing te selecteren, uit te proberen en optimaal op uw levenswijze af te stemmen.

Het hoortoestel gewoon worden

Tijdens de proefperiode die minimaal 2 weken duurt, krijgt u de kans om uw hoortoestellen bij u thuis uit te proberen of het effect ervan te testen in verschillende andere situaties: op het werk, tijdens een avondje uit, in stille of luidruchtige omstandigheden. Kortom, u krijgt de tijd om aan de juiste toestellen én aan een nieuwe wereld van geluiden te wennen.

Oorspronkelijk zullen uw toestellen u een aantal nieuwe geluidssensaties doen beleven, maar na verloop van tijd zult u ze gewoon worden. De versterkte geluiden verschillen van de geluiden die u gewoon bent te horen omdat uw hoorgevoeligheid nu anders is. Wees dus niet verrast als u die geluiden in het begin anders zult ervaren.

Het volume zal in het begin geregeld aangepast moeten worden tot u er tevreden over bent. Hiervoor baseert de audioloog zich zowel op uw persoonlijke ervaringen als op de resultaten van de testen die voor de proefperiode werd afgenomen. Uw audioloog zal ervoor zorgen dat u alle geluiden op een zo aangenaam mogelijke manier kan horen.

OPGELET: U heeft absoluut een voorschrift nodig van een erkend neus-keel-oorarts  om aan een proefperiode te kunnen starten.