image

Hoe verloopt een gratis hoortest?

Het gratis hoortest

Het Amplifon gehoorprofiel bestaat uit een reeks testen om uw gehoor te onderzoeken in verschillende soorten omgevingen. Het bilan is volledig gratis en wordt gedaan in één van onze 150 Amplifon-hoorcentra, overal in België en Luxemburg. Gedurende ongeveer een uur lang zal onze audioloog uw gehoor evalueren en de resultaten van de testen met u bespreken. Maak van de gelegenheid gebruik om ook advies te vragen over hoe u uw gehoor beter kunt beschermen. 

Wanneer moet ik mijn gehoor laten meten?

Het gehoor begint af te nemen vanaf de leeftijd van 30 jaar en gehoorverlies kan verergeren als het wordt genegeerd. Hebt u last van uw gehoor? Heeft u oorpijn of oorsuizen? Soms kan de last tijdelijk zijn, maar soms ook permanent. Aarzel niet om bij de eerste tekenen van gehoorverliesan advies in te winnen bij een audioloog. Bij Amplifon is de hoortest gratis* en kunt de balans opmaken van uw gehoor.

Hoe werkt een gehoortest?

In ons Amplifon hoorcentrum, wordt u verwelkomd door ons team van specialisten waarmee u uw gehoor kunt bespreken. Onze audioloog ontvangt u om uw gehoor evalueren. Dit is volledig gratis en vrijblijvend.

Deze hoortest van Amplifon gaat gepaard met een uitgebreide analyse en beoordeling van uw huidige gewoonten en behoeften, in relatie met uw gehoor. Tijdens de eerste afspraak staat alles in het teken van een informatieve, behulpzame en ontspannen kennismaking. Onze audioloog stelt u enkele vragen over uw gezondheid, uw gehoor en uw levensstijl. Het doel is niet alleen om te bepalen of uw gehoorverlies wordt veroorzaakt door leeftijd, ziekte, beroep of hobby's. Wij bespreken ook de situaties waarin u met hoortoestellen beter moet kunnen horen.

Bij Amplifon bestaat de hoortest plaats in vier fasen:

1. Een gesprek over uw gehoor en levensstijl

De audioloog zal u vragen stellen over uw gezondheid, levensstijl, omgeving en waarom u hebt besloten om deze hoortest te doen. Het doel is om uw behoeften te begrijpen om u te begeleiden naar de beste hooroplossing.

2. Een onderzoek van uw oren

De audioloog onderzoekt uw gehoorgang met behulp van een instrument dat een 'otoscoop' wordt genoemd en controleert of er niet te veel oorsmeer of een ander probleem is, zoals een mogelijke infectie. Als ze een probleem in uw oor detecteren, kunnen ze u doorverwijzen naar een NKO-arts die de diagnose zal stellen en de juiste behandeling voorschrijven.

3. De hoortesten en het Amplifon-protocol

Deze testen worden uitgevoerd met behulp van een audiometer en worden gebruikt om uw gehoor op verschillende manieren na te gaan. 

Uw gehoor wordt gemeten op 360° via 4 soorten hoortesten:

- De tonale audiometrie (horen van zachte geluiden): er worden verschillende geluiden aangeboden en u geeft de audioloog aan wanneeru ze hoort. Deze eerste test bepaalt het niveau van versterking van uw mogelijk hoortoestel.

- De spraaktest in stilte: deze test meet hoe goed u woorden in stilte kan verstaan.

- De spraaktest in ruis: u luistert woorden in achtergrondruis en probeert deze na te zeggen. Onze audiologen evalueren dus uw spraakverstaan in lawaaierige omgevingen.

- De ANL-test of geluidstolerantietest: het doel van deze test is om uw geluidstolerantie te meten. Het resultaat stelt ons ook in staat om de instellingen van uw hooroplossing beter aan te passen. 

4. Uitleg over uw resultaten

Aan het einde van deze hoortest wordt uw niveau van gehoorverlies weergegeven met een grafiek.  De audioloog helpt u om deze te interpreteren. Als uw resultaten wijzen op een gehoorverlies waarvoor een oplossing nodig is, zal de audioloog u doorverwijzen naar een NKO-arts voor een voorschrift. Als u al een voorschrift heeft, zal de audioloog de verschillende hoortoestellen met u bespreken en degene kiezen die het best bij uw behoeften en uw budget past. Zodra het apparaat  gekozen is, kunt u tijdens een proefperiode van minstens twee weken gratis uitproberen voordat u beslist.

Wat is de volgende stap?

Na uw hoortest zijn er twee mogelijkheden:

- Uw gehoor is normaal: het betekent dat hoortoestellen niet nodig zijn. U moet echter uw oren beschermen. Aarzel niet om te vragen naar gehoorbescherming voor al uw activiteiten om u te beschermen tegen de risico's die verband houden met water, geluid, luchtdruk druk....... Als u ouder dan 50 bent, is het aanbevolen om elk jaar een hoortest te doen om de evolutie van uw gehoor te volgen.

- U heeft een gehoorverlies: er zijn veel oplossingen om u te helpen. Het dragen van een hoortoestel helpt u om uw gehoor te behouden en om u te helpen die geluiden te vinden die u kwijtgeraakt bent.

Amplifon biedt een gratis proefperiode van minimaal twee weken aan om onze verschillende hooroplossingen te testen. Zolang u uw hoortoestellen draagt staan audiologen van de Amplifon-hoorcentra tot uw beschikking om uw gehoor regelmatig te controleren.

*Niet-medische test

 

Prijs en diensten

We krijgen vaak de vraag hoeveel een hoortoestel kost. Maar naast de prijs moet u weten dat er verschillende aanvullende services zijn inbegrepen. Daarnaast bieden wij ook betalingsfaciliteiten om u te helpen bij uw aankoop. Ontdek de voordelen van Amplifon
Lees meer!

Onze audiologen

Als wereldleider inzake hooroplossingen hebben we de best opgeleide mensen om uw behoeften te begrijpen. Dankzij hen kunnen we voor u de beste oplossing vinden om opnieuw zonder problemen te kunnen communiceren.
Lees verder