image

Hoe verloopt een gratis hoortest?

Bij Amplifon kan u gratis uw gehoor laten testen en analyseren.

Hoe verloopt zo’n hoortest exact?

Een Amplifon-hoortest gaat gepaard met een uitgebreide analyse en evaluatie van uw huidige gewoontes, noden en behoeften, met betrekking tot uw gehoor. Tijdens de eerste afspraak staat alles in het teken van een informatieve, behulpzame en ontspannen kennismaking.

Ter aanvulling van de gehoortest en afhankelijk van de complexiteit van uw hooroplossing, kan de beoordeling die wordt uitgevoerd door een gekwalificeerd audioloog tot anderhalf uur in beslag nemen.

Onthaal

U wordt door een van onze collega's met een kopje koffie of thee ontvangen. Vervolgens neemt u comfortabel plaats in onze geluidsarme testruimte. Onze audioloog stelt u enkele vragen over uw gezondheid, gehoor en levensstijl. Dit is niet enkel bedoeld om te bepalen of uw gehoorverlies veroorzaakt wordt door leeftijd, ziekte, beroep of hobby's, maar ook om na te gaan aan welke situaties uw eventuele hoorapparaat zal worden blootgesteld.

Ooronderzoek

De audioloog onderzoekt uw oor met behulp van een instrument dat een otoscoop wordt genoemd. Daarmee ziet hij of er beschadiging of een obstakel is dat invloed heeft op uw gehoor. Als onze audioloog iets ontdekt dat vraagt om een medische behandeling, raden wij u aan een medisch specialist te raadplegen. U krijgt van ons dan een verwijsbrief mee.

De hoortest

Er worden verschillende testen afgenomen met behulp van een audiometer. U bevindt zich in een geluidsarme omgeving waarbij u het geluid via een koptelefoon of box aangeboden krijgt. Vervolgens worden er meerdere tonen afgespeeld en u geeft aan wanneer u deze geluiden waarneemt.

Naarmate de gehoortest vordert, stelt uw audioloog een grafiek op dat de details van uw gehoorverlies visualiseert. Deze grafiek noemt men een audiogram.

De oplossing

Als er geen gehoorverlies wordt vastgesteld zal de audioloog u adviseren om jaarlijks of tweejaarlijks opnieuw een gehoortest te laten afnemen.

Als u toch in bepaalde mate aan gehoorverlies lijdt, zal de audioloog de beste opties en te ondernemen stappen voor uw behoeften uitgebreid met u bespreken en u het meest geschikte gehoorapparaat aanraden. Indien een op maat gemaakte oplossing aangewezen is, dan maakt de audioloog een gietvorm of mal van uw oor. 

Een hoortoestel uitproberen

U krijgt hoe dan ook de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende types hoortoestellen via een demonstratie. Zo krijgt u meteen een goede indruk van hoe een hoortoestel aanvoelt.

Afhankelijk van het toestel dat uw audioloog u aanbeveelt geeft de demonstratie u slechts een algemeen idee van de mate waarin een hoortoestel kan helpen. Vaak worden hoorapparaten op maat gemaakt zodat ze uw gehoor veel meer verbeteren dan u ooit zal ervaren met een testtoestel.

Als u uw hoortoestel effectief heeft besteld, maken we meteen een volgende afspraak om het hoortoestel af te stellen. Tijdens deze afspraak wordt u verteld hoe u uw hoortoestel moet verzorgen en u wordt geïnformeerd over ons gratis uitgebreide nazorgprogramma. U kan de hoortoestellen ook op proef mee naar huis nemen om ze in het dagelijkse leven uit te proberen.

Onze audiologen

Als wereldleider inzake hooroplossingen hebben we de best opgeleide mensen om uw behoeften te begrijpen. Dankzij hen kunnen we voor u de beste oplossing vinden om opnieuw zonder problemen te kunnen communiceren.
Lees verder