Fülilleszték tisztítása

A fülilleszték tisztításához speciális eszközöket is használhatunk. Mivel az illesztéken nincsenek mechanikus alkatrészek, ezért a hallókészülék többi részétől külön is ápolhatjuk azt. A rendszeres tisztítás csökenti a bőrirritácó kialakulásának veszélyét. a fülillesztékbe és a szellőzőfuratokba került fülváladék rontja a hallást. A tisztító tégely és a tisztító tabletták arra valók, hogy a fülilleszték minél tovább jó állapotban maradjon.  Ismerkedjünk most meg ezek használatával!

A fülilleszték tisztítása

Tisztító tégely és tisztító tabletta

A tisztító tabletta speciálisan a hallókészülékek alapos és hatékony tisztítására lett kifejlesztve. Először húzza le az illeszték csövet a készülékről. A hallókészüléket tilos vízbe mártani! Ezután nyissa ki a tisztító tégelyt, és vegye ki belőle a szűrőt. Töltse fel kézmeleg vízzel a tégely háromnegyedéig, és tegyen bele egy tisztító tablettát. Helyezze az illesztéket a szűrőbe, tegye szűrővel együtt a tisztítófolyadékkal teli tégelybe, és áztassa legalább 20-30 percig. Ezt követően vegye ki a szűrőt és a fülillesztéket a tégelyből, és folyó víz alatt öblítse le azokat kézmeleg vízzel. Miután lemostuk azt, szárítsa meg egy tiszta kendővel.  Az kézi pumpával rövid, de erőteljes fújásokkal megszárítjuk (lásd fülilleszték szárítása).

Tisztító spray

A tisztító spray a leggyorsabb módja a fülilleszték és annak csövének megtisztítására. A tisztító spray gyors és hatékony módja a csőben lerakódott váladék eltávolításának. A folyadékot a csőbe fecskendezzük, illetve a spray végén lévő kis kefe segítségével alaposan megtisztítjuk a fülillesztéket is. Az kézi pumpával rövid, de erőteljes fújásokkal megszárítjuk (lásd fülilleszték szárítása). Ha a fülillesztéken szellőzőfurat, vagy furat van, annak átjárhatóságáról is gondoskodni kell.

A fülilleszték szárítása

Kézi pumpa

A kézi pumpát kifejezetten az illeszték csövének szárítására fejlesztették ki. A kézi pumpából kifújt levegő teljesen száraz és semleges, így semmilyen veszélyt nem jelent a készülék alkatrészeire és az akrilgyantára. Használatához a pumpa csúcsát helyezze az illeszték csőbe, és határozottan nyomja meg. A benne lévő víz a nyomás hatására távozik a csőből. Most már összeillesztheti a tiszta illesztéket a hallókészülékkel. Ezt a folyamatot, amennyiben szükségét látja, hetente végezze el.

Levegő spray

A levegő spray speciálisan az illeszték csövének szárítására lett kifejlesztve. A fülilleszték és az illeszték csövének szárítására használhatja. A levegő sprayből kifújt levegő teljesen száraz és semleges, így semmilyen veszélyt nem jelent a hallókészülék alkatrészeire, és az akrilgyantára.

Rövid, de erőteljes fújásokkal szárítsa meg az illesztéket. A vezetékbe fújvatávolítsa el a vezetékben vagy a fülillesztékben esetlegesen megrekedt vizet.

Nem árt, ha bizonyos időközönként egy hallásspecialista is megtisztítja az illesztéket egy speciális eljárással. Hallásspecialistáink várják szeretettel az Amplifon Hallásközpontokban!