10 lépés a jobb hallásért

A hallásvesztés jeleit nem mindig könnyű felismerni, de ezekkel a lépésekkel már akár néhány héten belül javítható a hallás. Az alábbiakban könnyen áttekinthető módon ismertetjük ezt a 10 lépést.

1. Fontos a tájékozottság

Először is fontos ismerni a hallásunk működését. Milyen helyzetekben jelentkeznek nehézségek a hallásával kapcsolatosan? Kérje a családja vagy barátai segítségét! Sokat jelenthet a tőlük kapott támogatás, és lehet, hogy ők olyan dolgokat is észrevettek, amelyek az Ön figyelmét elkerülték. Ismerje meg a hallókészülékekkel kapcsolatos digitális újításokat, és tudja meg, hogyan javíthatják a hallását az Ön számára legproblémásabb helyzetekben és környezetben! Mi segíthetünk újra felfedezni a hallás minden apró örömét.

2. Kérje szakértők tanácsát és segítségét!

Az Amplifon magasan képzett munkatársai 65 évnyi tapasztalatra építve segítenek Önnek megtalálni azt a megoldást, amellyel a legjobban javítható a hallása. Élen járunk az innovatív technológiák alkalmazásában, ügyfeleinket mindenkor kiemelkedően színvonalas gondoskodásban részesítjük, és folyamatosan fejlesztjük digitális megoldásainkat. Szakképzett audiológusaink világméretű hálózata 21 különböző országban több millió embernek segített már eddig is újra felfedezni a hangok csodálatos világát.

3. A hallás változásának felismerése

A nagymértékű zajhatás és az öregedés természetes folyamata egyaránt okozhatja a hallás megváltozását. Nem mindig könnyű felismerni a halláscsökkenés jeleit vagy megállapítani a károsodás típusát. Ha változást észlel a hallásában, első lépésként jelentkezzen be egy ingyenes hallásvizsgálatra, amely semmilyen kötelezettséggel nem jár! Ezen a vizsgálaton pontos képet kaphat a füle és a hallása egészségi állapotáról, illetve az esetlegesen szükséges további lépésekről. Van online hallásvizsgálatunk is, amely bármikor elvégezhető. Ha bármely aggálya merül fel a hallásával kapcsolatban, szakképzett audiológusaink rendelkezésre állnak, hogy meghallgassák Önt, és szakértő tanácsokkal lássák el arról, hogyan maradhat kapcsolatban az Önt körülvevő világgal.

4. Minden kérdésre válaszolunk

Már több mint 65 éve segítünk az embereknek újra felfedezni a hallás apró örömeit, ezért pontosan tudjuk, mennyire fontos a hallás épségének megőrzése. Az Amplifon helyi munkatársai örömmel osztják meg minden tudásukat és tapasztalatukat Önnel, és részletesen ismertetik a hallásgondozási folyamat lépéseit, így Ön kellően meggyőződhet arról, hogy a hallással kapcsolatos szükségleteit sikeresen tudjuk kielégíteni most és a jövőben is.

5. A hallásvizsgálat

Az előre egyeztetett hallásvizsgálat során alkalom nyílik arra, hogy a hallásával kapcsolatos problémáit megbeszélje szakképzett audiológusunkkal. Munkatársunk igyekszik alaposan megismerni azokat a helyzeteket és környezetet, ahol nehézségei adódnak a hallásával, amelyek lehetnek mindennapos tevékenységek vagy egyedi esetek is. Mindig arra fogunk törekedni, hogy a hallásával kapcsolatos változó szükségleteket és igényeket megfelelően ki tudjuk elégíteni. Átfogó hallásvizsgálatunkat a legmodernebb technika felhasználásával végezzük. Ez az alkalom általában 1 óra 20 percet vesz igénybe, amely során áttekintjük, milyen volt a hallása élete korábbi éveiben, kitöltünk egy életmóddal kapcsolatos kérdőívet, elvégezzük a füle anatómiai vizsgálatát, illetve a beszéd- és audiometriás méréseket végzünk, hogy mindenre kiterjedően meghatározhassuk az Ön egyéni szükségleteit a hallás terén.

6. Teljesen egyedi megoldások

Mivel mindig az elsők között alkalmazzuk a digitális technológia legújabb vívmányait, hallókészülék-választékunk darabjai mindenkor a legmodernebb jellemzőkkel és csatlakozási lehetőségekkel ellátva kínálnak maradéktalan élményt. Kínálatunkban számos különböző, a modern technológia változó szintjeit képviselő stílus és modell szerepel, így mindenki megtalálhatja a hozzá és a hallással kapcsolatos szükségleteihez legjobban illő megoldást.

7. Tegyen utazást a hangok új világában!

A hallásvizsgálat során az audiológus bemutat az Ön szükségleteihez pontosan igazodó, több lehetséges megoldást, elmagyarázza a működésüket, így Ön kellően megbizonyosodhat arról, hogy ezek képesek a hallását javítani, és ezen keresztül az életét újra egyensúlyba hozni. Ezeket a készülékeket fel is próbálhatja, és kiválaszthatja, hogy melyik modell és stílus a legkényelmesebb az Ön számára. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy digitális hallókészüléket ingyenes próbahordás céljára hazavigyen, így a saját környezetében tapasztalhatja meg, milyen újra hallani az esetlegesen elvesztett hangokat. Az esetlegesen régen nem hallott hangok újbóli megjelenése nagyon izgalmas és egyben megterhelő érzés lehet. Hallásgondozó szakembereink a próbahordási időszakban is rendelkezésére állnak, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszolják, vagy szükség esetén támogatást nyújtsanak.

8. A következő lépés az új élmény felé

A hangok visszatérésével a világ kinyílik, és új élményeket kínál. Audiológusaink örömmel meghallgatják beszámolóját arról, hogy az önbizalma megerősödésével hogyan lett újra aktív részese a beszélgetéseknek, és hogy a jobb hallás hogyan segítette a kedvenc elfoglaltságokhoz való visszatérést. Kérjük, jöjjön el hozzánk, és mesélje el tapasztalatait. A hallókészülék megrendelését követően az audiológus elmagyarázza a következő lépést, és beszél arról a támogatásról, amelyet az Amplifon a későbbiekben tud nyújtani Önnek. Ha fülbe helyezhető készüléket rendel, egyedi mintát kell készíteni a füléről. Ez a művelet csupán néhány percet vesz igénybe, és nem okoz sem fájdalmat, sem kellemetlen érzést.

9. A hallókészülék beállítása

Az esetleges egyedi kérésektől függően a hallókészülékre általában két hetet kell várni. Amikor a készülék megérkezik a hallásközpontba, az audiológus elvégzi a beállítást, és megmutatja, hogyan tudja egyedül be- vagy felhelyezni, hogy már az első alkalommal is magabiztosan viselhesse új készülékét. Az Amplifon ügyfeleként Ön is részese lesz a Lifetime Aftercare életre szóló utógondozási programnak, amelyről szintén az audiológus tájékoztatja részletesen. A program keretében a hallása nyomon követésével biztosítjuk, hogy a választott hallókészülék mindenkor optimális teljesítményt nyújtson. Az audiológus bemutatja és elmagyarázza, hogy a hatékony működés érdekében hogyan kell a hallókészüléket gondozni és karbantartani. Szakemberünk az elemcsere módját és szükséges időpontjának meghatározását is ismerteti, és megválaszolja az esetlegesen felmerülő kérdéseket.

10. A hallása jövője

Szakembereink nemcsak a jelenben, hanem a jövőben is gondoskodnak az Ön hallásáról azért, hogy az élete mind teljesebbé váljon a fejlett digitális technológiák és az egyre kifinomultabb megoldások révén, amelyekkel folyamatosan kapcsolatban maradhat az Önt körülvevő világgal. Egyedülálló utógondozási programunk részeként rendszeresen mérjük és értékeljük hallása aktuális állapotát. Szakembereink az egyedi igények szerint tanácsokat adnak és segítséget nyújtanak, valamint bemutatják a legújabb hallókészülék-technológiai fejlesztéseket, amellyel biztosítható, hogy Ön mindenkor optimálisan halljon és használja hallókészülékét. Az utógondozási program részeként igénybe veheti Ötcsillagos szervizcsomagunkat, és ha szükséges, szakértői tanácsadást és segítséget kérhet.

 

Mindent a hallásról

10 lépés a jobb hallásért