image

Terugbetaling

Terugbetaling hoortoestel

Een belangrijk laatste punt dat we u nog zeker willen meegeven is de terugbetaling van een hoortoestel door uw ziekenfonds. Er is een procedure, opgesteld door RIZIV (Rijksinstituut voor de Ziekte-en Invaliditeitsverzekering) waarbij gerechtigden kunnen genieten van deze terugbetaling:

 

  • U moet eerst een afspraak maken met een NKO-arts die uw gehoor zal testen en, indien nodig, een hoortoestel zal voorschrijven.
  • Met deze voorschrift, kunt u naar een hoorcentrum gaan waar een audioloog een grondig gehooronderzoek uitvoert en u het meest geschikte hoortoestel voor u adviseert. U kunt dit hoortoestel minstens twee weken in uw omgeving testen.
  • Als deze periode voorbij is, moet u teruggaan naar uw NKO-arts die, als hij merkt dat uw gehoor verbetert, uw hoortoestel definief voorschrift.
  • De audioloog kan vervolgens uw voorschrift en een terubetalingsverzoek naar uw ziekenfonds sturen. U kunt van deze vergoeding genieten als de adviserendgeneesheer van uw ziekenfonds instemt. Amplifon informeert u over uw rechten en regelt het administratieve luik van deze terugbetaling rechtstreeks met uw ziekenfonds.

Ter informatie, bedraagt hoorapparaat terugbetaling dit jaar 681,27€ voor een oor (monofonisch)  en 1.348,49€ voor beide oren (stereofonisch) voor iedereen ouder dan 18 jaar, en 1.180,75€ voor een oor (monofonisch) en 2.338,78€ (stereofonisch) voor beide oren voor kinderen (jonger dan 18 jaar).

 

Heeft u nog vragen omtrent het aankopen van een hoortoestel, neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag verder.