image

Terugbetaling

Terugbetaling hoortoestel

 

Een belangrijk laatste punt dat we u nog zeker willen meegeven is de terugbetaling van een hoortoestel door uw ziekenfonds. Er is een procedure, opgesteld door RIZIV (Rijksinstituut voor de Ziekte-en Invaliditeitsverzekering) waarbij gerechtigden kunnen genieten van deze terugbetaling:

 

  • U moet eerst een afspraak maken met een NKO-arts die uw gehoor zal testen en, indien nodig, een hoortoestel zal voorschrijven.
  • Met deze voorschrift, kunt u naar een hoorcentrum gaan waar een audioloog een grondig gehooronderzoek uitvoert en u het meest geschikte hoortoestel voor u adviseert. U kunt dit hoortoestel minstens twee weken in uw omgeving testen.
  • Als deze periode voorbij is, moet u teruggaan naar uw NKO-arts die, als hij merkt dat uw gehoor verbetert, uw hoortoestel definief voorschrift.
  • De audioloog kan vervolgens uw voorschrift en een terubetalingsverzoek naar uw ziekenfonds sturen. U kunt van deze vergoeding genieten als de adviserendgeneesheer van uw ziekenfonds instemt. Amplifon informeert u over uw rechten en regelt het administratieve luik van deze terugbetaling rechtstreeks met uw ziekenfonds.

Ter informatie, bedraagt hoorapparaat terugbetaling dit jaar 681,27 voor een oor (monofonisch)  en 1348,49voor beide oren (stereofonisch) voor iedereen ouder dan 18 jaar, en 1180,75voor een oor (monofonisch) en 2338,78 (stereofonisch)voor beide oren voor kinderen (jonger dan 18 jaar).

 

Heeft u nog vragen omtrent het aankopen van een hoortoestel, neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag verder.