image

Waarom gehoorbescherming / oordoppen ?

Verschillende soorten oordoppen

Omdat er verschillende soorten geluid zijn waar we onze kwetsbare oren tegen moeten beschermen, bestaan er verschillende types gehoorbescherming die specifiek zijn ontwikkeld voor bepaalde situaties. Bij Amplifon kan u kiezen uit acht types oordoppen, zowel met standaard pasvorm als op maat.
meer weten

Standaard oordoppen van Amplifon

Als u uw oren regelmatig blootstelt aan luide tonen, zonder oordoppen te gebruiken, raken ze geleidelijk aan beschadigd. Die beschadiging kan optreden zonder dat u het zelf opmerkt. Als de beschadiging plaatsvindt is de achteruitgang van uw gehoor vaak permanent. Bevindt u zich vaak in een luide omgeving voor uw werk of hobby? Overweeg dan onze standaard oordoppen voor gehoorbescherming.

Standaard oordoppen of oordopjes op maat? Het kan allebei!

Amplifon heeft een assortiment standaard gehoorbescherming voor occasioneel gebruik en verschillende gelegenheden: werk, hobby, muziek, reizen en slapen. Deze standaard oordopjes kan u meteen meenemen naar huis.

U kan de gehoorbescherming ook op maat laten maken, zodat uw gehoor optimaal beschermd wordt. Wanneer u de gehoorbescherming op maat bestelt, moet u deze altijd eerst komen ‘passen’. Dan controleren we met speciaal ontwikkelde meetapparatuur of de bescherming in kwestie uw oren goed afsluit. Voor oordopjes op maat kan u bij Amplifon gratis een afspraak maken .

Amplifon oordoppen voor elke situatie

Bij Amplifon kan u kiezen uit acht types standaard oordoppen:

1. Road
Dit zijn speciaal ontwikkelde oordopjes voor piloten, karters en motorrijders. De filter van deze oordoppen dempt het verkeerslawaai en storende windruis, terwijl u toch alle geluiden en verkeerssignalen blijft horen.

2. Hobby
Deze oordopjes dempen het harde geluid van machines, maar laat de spraakklanken voldoende door. Op deze manier kan u wel gewoon luisteren en praten.

3. Disco
Omdat u op een concert of in een discotheek het geluidsvolume niet zelf kan bepalen, zorgen deze oordopjes voor een speciale geluidsfilter waarmee u van de muziek kan blijven genieten. De Disco-doppen zijn ook beschikbaar voor oudere kinderen. Daarnaast hebben we nog Pluggerz oorkappen, die bieden de beste bescherming voor de allerkleinsten.

4. Music en Pluggerz Music
Deze oordoppen zijn speciaal samengesteld voor muziekprofessionals. Ze beschermen tegen gehoorbeschadiging, maar het geluid behoudt dezelfde klankkleur.

5. Travel
De Travel vliegtuig oordopjes maken drukovergangen, vooral bij het opstijgen en dalen, draaglijker en filteren hinderlijke geluiden weg.

6. Sleep
Met deze slaap oordopjes heeft u geen last van storende geluiden, maar hoort u wel de wekker. Bovendien kan u gerust op uw oor liggen.

7. Hunt en shoot
Deze filters zwakken knalgeluiden af.

8. Swim
Deze zwem oordopjes sluiten uw oor waterdicht af en zorgen ervoor dat u geen druk op uw oren voelt.

Wenst u nog meer informatie over oordopjes? Of wil u weten wat u kan doen om uw gehoor te beschermen? Lees meer op de Amplifon-blog of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging voor een persoonlijk, vrijblijvend gesprek.