image

Waarom gehoorbescherming / oordoppen ?

Verschillende soorten oordoppen

Omdat er verschillende soorten geluid zijn waar we onze kwetsbare oren tegen moeten beschermen, bestaan er verschillende types gehoorbescherming die specifiek zijn ontwikkeld voor bepaalde situaties. Bij Amplifon kan u kiezen uit acht types oordoppen, zowel met standaard pasvorm als op maat.
meer weten

Standaard oordoppen van Amplifon

Waarom moet ik mijn gehoor beschermen?

Als u geregeld wordt blootgesteld aan harde geluiden, kan uw gehoor geleidelijk beschadigd raken zonder dat u het beseft. Deze beschadiging is over het algemeen permanent. Als u zich dagelijks in hoge geluidsniveau bevindt, doet u er goed aan de duur van de blootstelling zoveel mogelijk te beperken.

Hoe weet u of de muziek opeen feest of concert te hard staat?

Als u op den afstand van 1 meter uw stem moet verheffen opdat uw gesprekspartner u kan verstaan, neemt de kans op gehoorschade toe.

Het Amplifon-assortiment op het gebied van gehoorbescherming omvat geluiddempende gehoorbeschermers en koptelefoons of oorkappen die uw gehoor in verschillende situaties kunnen beschermen. De gehoorbescherming is verkrijgbaar in een universele maat, maar wordt ook op maat gemaakt.

Ga naar uw dichtsbijzijnde vestiging voor een gesprek met een van onze audiologen. Wij adviseren u over het meest geschikte product voor uw behoeften en beantwoorden graag al uw vragen over hoe iw gehoor te beschermen.

Tips om uw oren te beschermen en gehoorschade te voorkomen

  • Por nooit met voorwerpen in uw oren. De gehoorgang en het trommelvlies zijn erg kwetsbaar.
  • Gebruik geen wattenstaafjes in uw oren. De gehoorgang raakt snel geïrriteerd en omdat het oorsmeer naar binnen wordt geduwd, is het nog lastiger te verwijderen.
  • Om uw oren schoon te maken wast u het oor en de huid achter het oor best met een beetje zeep. Daarna spoelt u de zeep weg en droogt u uw oren met een handdoek.
  • Als u gevoelig bent voor oorontstekingen, een geperforeerd trommelvlies of trommelvliesbuisje heeft, gaat u beter nooit met uw oren onder in het badwater. Lichaamsbacteriën komen op die manier in de gehoorgang terecht en kunnen een infectie veroorzaken.
  • Maak altijd gebruik van oordoppen om uw oren te beschermen tegen stof en harde geluiden.
  • Negeer gehoorproblemen nooit; zonder de juiste behandeling zal de situatie niet verbeteren? Hoe langer u met een gehoorprobleem rondloopt, des te langer de bahandeling kan duren.
  • Als u vermoedt dat uw gehoor wordt aangetast door geluid op de werkvloer, spreek er dan over met uw werkgever. Volgens de Europese wetgeving is de werkgever verplich om risico's op gehoorschade te beoordelen en in de hande te houden. Als vuistregel kunt u stellen dat u op het werk nooit mag worden blootgesteld aan geluidsniveau die luider zijn dan een drukke straat.

De kracht van decibels

Er zijn veel situaties denkbaar waarin u wordt blootgesteld aan te veel lawaai: op werkplekken maar ook bij klussen, grasmaaien, motorrijden, discotheekbezoeken, enz; Beschadiging van uw gehoor gaa ongemerkt en is onherstelbaar. Dit gevaar ligt al op de loer bij een geluidsniveau van 80 decibel. Twijfelt u of er in uw situatie gehoorbescherming noodzakelijk is, informeer dan bij een Amplifon hoorcentrum in de buurt.