image

Waarom gehoorbescherming/oordoppen?

Standaard of op maat? Het kan allebei.

Amplifon heeft een assortiment standaard gehoorbescherming voor occasioneel gebruik en verschillende gelegenheden: werk, hobby, muziek, reizen en slapen. Deze standaard bescherming kan u meteen meenemen naar huis.

U kan er ook voor kiezen om gehoorbescherming op maat te laten maken: u wil immers dat uw gehoor optimaal beschermd wordt. Wanneer u gehoorbescherming op maat bestelt, moet u deze altijd eerst komen ‘passen’. Dan controleren we met speciaal ontwikkelde meetapparatuur of de bescherming in kwestie uw oren goed afsluit. ​

 

Amplifon oordoppen voor elke situatie

Bij Amplifon kan u kiezen uit acht types oordoppen:

  • Road: speciaal ontwikkeld voor piloten, karters en motorrijders. De filter dempt het verkeerslawaai en storende windruis, terwijl u toch alle geluiden en verkeerssignalen blijft horen.
  • Hobby: deze filter dempt het geluid van machines met harde geluiden, maar laat de spraakklanken voldoende door. Op deze manier kan u wel gewoon luisteren en praten.
  • Disco: omdat u op een concert of in een discotheek het geluidsvolume niet zelf kan bepalen, zorgt dit oordopje voor een speciale geluidsfilter waarmee u van de muziek kan blijven genieten. De Disco-doppen zijn ook beschikbaar in kindermaat om ook de jonge oortjes te beschermen.
  • Music en Pluggerz Music: deze filter is speciaal samengesteld voor muziekprofessionals. Hij beschermt tegen gehoorbeschadiging, maar het geluid behoudt dezelfde klankkleur.
  • Travel: deze oordopjes maken drukovergangen, vooral bij het opstijgen en dalen in het vliegtuig, draaglijker en filteren hinderlijke geluiden weg.
  • Sleep: met deze oordopjes heeft u geen last van storende geluiden, maar hoort u wel de wekker. Bovendien kan u gerust op uw oor liggen.
  • Hunt en shoot: deze filters zwakken knalgeluiden af.
  • Swim: deze oordopjes sluiten uw oor waterdicht af en zorgen ervoor dat u geen druk op uw oren voelt.

Wenst u nog meer informatie over oordopjes of hoe uw gehoor te beschermen? Lees meer op de Amplifon-blog​!​

Gehoorbescherming op maat. Iets voor u?

Voor gehoorbescherming op maat maakt de audioloog een afdruk van uw gehoorgang. Wat maakt dat deze oordoppen comfortabeler en efficiënter zijn dan de standaard oordopjes.
Lees verder