image

Gehoorbescherming om beter te slapen

Met oordopjes slapen voor een goede nachtrust

Goed slapen is essentieel. Onze slaap kan echter gemakkelijk verstoord worden door externe factoren zoals een luidruchtige omgeving of een echtgenoot die snurkt. Met gehoorbescherming, geniet u eindelijk van een diepe en ontspannen slaap, zonder gestoord te worden door geluiden van buitenaf.

Geluidsgevoeligheid

Snurken, luidruchtige buren of gewoon straatlawaai, we hebben het allemaal al eens meegemaakt. Het is moeilijk om dan te genieten van een goede nachtrust. Slapen met oordopjes helpt om ongestoord te blijven en een goede nachtrust te krijgen, de hele nacht lang. Ze laten u ook toe om gemakkelijker te slapen in luidruchtige omgevingen zoals bijvoorbeeld tijdens het reizen.

Het gehoorsysteem, ook 's nachts actief!

Zelfs tijdens de slaap blijft ons gehoorsysteem actief. Door uzelf tijdens de slaap tegen lawaai te beschermen, vermindert u het risico op geluidsverlies tijdens de slaap en bevordert u een goede rust. Om comfortabel te slapen, mag het geluidsniveau niet hoger dan 30 decibel zijn. Als we in een lawaaierige omgeving slapen, zullen "slaap" oordopjes het geluidsniveau met 20 tot 30 decibel verminderen. U bent beter beschermd en kan in alle rust slapen.

Gehoorbescherming tegen lawaai tijdens het slapen heeft een passieve rol; ze blokeeren of vermindern het geluid omdat ze uw gehoorgang niet bereiken en maken zo dus een rustige slaap mogelijk.  Ze kunnen ook,gebruikt worden voor bijvoorbeeld reizen per vliegtuig of trein.

De juiste slaap oordopjes te kiezen

Het kiezen van oordoppen om te slapen kan een uitdaging zijn. We adviseren u om vooral voor comfort te kiezen. Er zijn twee soorten gehoorbescherming: standaardbeschermingen en op-maat beschermingen die passen bij de vorm en diepte van uw oren.

De standaard oordopjes zijn handig voor een specifiek gebruik en bestaan in verschillende materialen: wax, schuim of siliconen om aan uw eisen te voldoen. U kan ook kiezen voor standaard oordopjes met een akoestisch filter dat ongewenste ruis elimineert tijdens uw slaap.

Slaap oordopjes op maat worden gemaakt door de afdruk van uw gehoorgang te laten nemen door een audioloog. Ze passen zich volledig aan de vorm van uw oren aan. Op maat gemaakte oordoppen zijn zeer comfortabel en zeer effectief in het verminderen van het geluidsniveau dat uw oren tijdens de slaap kunnen ervaren.

Onze audiologen helpen u graag de meest effectieve slaap oordopjes te kiezen die aan uw behoeften voldoet. Maak een afspraak in een Amplifon-hoorcentrum