image

Gehoorbeschermende oordopjes voor concerten en festivals

Hoe te beschermen tijdens een concert?

Geluid is de eerste vijand van de oren. Tijdens een concert, kunnen we blootgesteld worden aan geluidsniveaus van minstens 120 decibel. De tolerantiedrempel van onze oren is echter 80 decibel. Boven deze drempel kunnen we last hebben van geluidsschade en ons gehoor verzwakken. Het beschermen van uw oren met speciale festivaloordopjes op festivals of tijdens concerten is daarom erg belangrijk om vroegtijdig gehoorverlies of het begin van tinnitus te voorkomen.

Beluister muziek veilig

Gehoorbescherming tegen muziek wordt aanbevolen voor muzikanten of andere beroepen die verband met muziekproductie  en de entertainmentindustrie houden. Het geluid van instrumenten of luidsprekers kan gemakkelijk 100 decibel overschrijden en landurige blootstelling aan dit niveau kan het gehoor beschadigen. Gehoorbeschermers voor muzikanten laten hen genieten van de kwaliteit van het geluid en beschermen zichzelf tegen de risico's die ermee verbonden zijn.

Muzikanten zijn bijzonder kwetsbaar voor geluidsoverlast. In een groep, een orkest of zelfs of zelfs alleen, worden muzikanten en zangers langetijdig blootgesteld aan een hoog niveau van geluid.

Bovendien is een gehoorverlies of een gezond trauma vaak schadelijk in dit beroep, waarbij horen de meest gevraagde zintuig is. De oren beschermen is daarom noodzakelijk voor een muzikant of zanger. Deze voorzorgsmaatregel geldt ook voor alle professionals van de muziek of de wereld van het spektakel.

Soorten oordopjes voor muzikanten en toeschouwers

Als muzikant of toeschouwer van een concert, is het beschermen van de oren essentieel voor de gezondheid. Oordopjes zijn essentieel om het risico van harde geluiden van de luidsprekers te voorkomen en om met vertrouwen van de muziek te genieten.

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming geschikt voor alle soorten muziek. Ze verminderen het geluid en stellen u bloot aan minder decibel tijdens het concert en leesteken:

- De standaard oordopjes: er zijn schuim, siliconen of wax. Voor concerten is de aanbevolen gehoorbescherming de noise caps. Ze zijn beschikbaar in verschillende niveaus van ruisverzwakking en in verschillende kleuren. Sommige standaard oordoppen hebben ook akoestische filters om harde geluiden te elimineren.

- Muziekoordopjes op maat: dit type gehoorbescherming wordt gemaakt van de afdruk van uw oor, genomen door één van onze audiologen. Deze oordopjes passen zich perfect aan, aan de vorm van uw gehoorgang en verminderen de geluidsoverlast terwijl ze voor optimaal comfort zorgen.
Onze audiologen staan tot uw beschikking in Amplifon centra om u te begeleiden bij het kiezen van uw gehoorbescherming.

Tips om uw oren te beschermen

Naast het dragen van gehoorbescherming, kunt u met enkele eenvoudige reflexen uw gehoor beschermen:

  • Ga weg van de luidsprekers, hierdoor kunt u genieten van een betere geluidskwaliteit
  • Neem op regelmatige tijdstippen een pauze voor uw oren tijdens het concert, ga even naar buiten of naar de bar bijvoorbeeld.
  • Laat na een concert uw oren rusten voor de komende uren en vermijd andere ruisende gebeurtenissen.