image

Hoe richt u zich tot iemand die kampt met gehoorverlies ?

Vreest u dat iemand in uw omgeving last heeft van gehoorverlies en mogelijk een behandeling probeert te vermijden?

Het kan vervelend zijn jezelf steeds te moeten herhalen, te schreeuwen of te luisteren naar een televisie die buitengewoon luid staat.

Daarnaast is het net zo vervelend te zien dat iemand waar je om geeft geïsoleerd raakt en bepaalde aspecten van het leven niet meer ten volle beleeft. Mensen geven niet graag toe dat ze ouder worden, meestal omdat ze zich niet oud voelen. Het kan zijn dat ze nog ontkennen een hoorprobleem te hebben of dat ze het wel beseffen, maar de zoektocht naar een oplossing uitstellen of ontvluchten.

Het is ook mogelijk dat de persoon in kwestie zich niet bewust is van de mate waarin hoorapparaten evolueerden gedurende de laatste decennia. De moderne, digitale hoortoestellen van nu zijn niet meer dezelfde dan die van voorgaande generaties.

Hulp en aanmoediging van vrienden en familie kan van onschatbare waarde zijn om iemand met gehoorverlies zijn of haar situatie te laten accepteren, om vervolgens de eerste stap te zetten richting een kwalitatief, volwaardig leven.

U kan helpen: doe samen de online hoortest

Als u goed geïnformeerd bent, hebben uw woorden misschien meer invloed. Op onze website vindt u gedetailleerde documentatie. Gebruik deze informatie om samen met uw dierbare een weloverwogen besluit te nemen over de beste manier om het hoorprobleem aan te pakken. Lees meer over gehoorverlies en hoe de experts van Amplifon hoortoestellen kunnen aanleveren voor zowat elke mogelijke vorm van gehoorverlies.

In het beste geval neemt u de persoon in kwestie mee naar een van onze hoorcentra of servicepunten voor een gratis hoortest en adviesgesprek. Onze professionele, gekwalificeerde audiologen kunnen hen - en u - uitermate vakkundig helpen en adviseren.

Enkele tips om het gesprek aan te knopen

Het is niet altijd eenvoudig om het juiste moment of de juiste plaats te vinden om dit gevoelig onderwerp aan te kaarten. Met enkele tips hopen we u op weg te helpen.
Lees verder