image

Hoe mijn gehoor beschermen?

Tips om uw oren te beschermen en gehoorschade te voorkomen

  • Por nooit met voorwerpen in uw oren. De gehoorgang en het trommelvlies zijn erg kwetsbaar.
  • Gebruik geen wattenstaafjes om uw oren schoon te maken. De gehoorgang raakt snel geïrriteerd en omdat het oorsmeer naar binnen wordt geduwd, is het nog lastiger te verwijderen.
  • Om uw oren schoon te maken, wast u het oor en de huid achter het oor best met een beetje zeep. Daarna spoelt u de zeep weg en droogt u uw oren met een handdoek.
  • Als u gevoelig bent voor oorontstekingen, een geperforeerd trommelvlies of trommelvliesbuisje heeft, gaat u beter nooit met uw oren onder in het badwater. Lichaamsbacteriën komen op die manier in de gehoorgang terecht en kunnen een infectie veroorzaken.
  • Maak altijd gebruik van oordoppen om uw oren te beschermen tegen stof en harde geluiden.
  • Negeer gehoorproblemen nooit; zonder de juiste behandeling zal de situatie niet verbeteren. Hoe langer u met een gehoorprobleem rondloopt, hoe moeilijker het wordt om deze problemen te behandelen. U raadpleegt best direct een specialist.
  • Als u vermoedt dat uw gehoor wordt aangetast door geluid op de werkvloer, spreek er dan over met uw werkgever. Volgens de Europese wetgeving is de werkgever verplicht om risico's op gehoorschade te beoordelen en in de hand te houden. Als vuistregel kunt u stellen dat u op het werk nooit mag worden blootgesteld aan geluidsniveaus die luider zijn dan een drukke straat.

De kracht van decibels

Er zijn veel situaties denkbaar waarin u wordt blootgesteld aan te veel lawaai.
Lees verder

Gehoorbescherming

Als u geregeld wordt blootgesteld aan harde geluiden, kan uw gehoor geleidelijk beschadigd raken zonder dat u het beseft. Als u zich dagelijks in hoge geluidsniveaus bevindt, doet u er goed aan de duur van de blootstelling zoveel mogelijk te beperken. De specialisten van Amplifon hebben een jarenlange ervaring op het gebied van hoorbescherming. Ze bieden u dan ook hoogwaardig advies op maat en een ruim assortiment oplossingen voor gehoorbescherming.
Ontdek onze oplossingen