image

Hoe een slechthorende aanspreken?

Wat is de beste manier om slechthorenden aan te spreken?

Vreest u dat iemand in uw omgeving last heeft van gehoorverlies en mogelijk een behandeling probeert te vermijden?

Het kan vervelend zijn jezelf steeds te moeten herhalen, te schreeuwen of te luisteren naar een televisie die buitengewoon luid staat.

Daarnaast is het net zo vervelend te zien dat iemand waar je om geeft geïsoleerd raakt en bepaalde aspecten van het leven niet meer ten volle beleeft. Mensen geven niet graag toe dat ze ouder worden, meestal omdat ze zich niet oud voelen. Het kan zijn dat ze nog ontkennen een hoorprobleem te hebben of dat ze het wel beseffen, maar de zoektocht naar een oplossing uitstellen of ontvluchten.

Het is ook mogelijk dat de persoon in kwestie zich niet bewust is van de mate waarin hoorapparaten evolueerden gedurende de laatste decennia. De moderne, digitale hoortoestellen van nu zijn niet meer dezelfde dan die van voorgaande generaties.

Hulp en aanmoediging van vrienden en familie kan van onschatbare waarde zijn om iemand met gehoorverlies zijn of haar situatie te laten accepteren, om vervolgens de eerste stap te zetten richting een kwalitatief, volwaardig leven.

U kan helpen: doe samen de online hoortest

Als u goed geïnformeerd bent, hebben uw woorden misschien meer invloed. Op onze website vindt u gedetailleerde documentatie. Gebruik deze informatie om samen met uw dierbare een weloverwogen besluit te nemen over de beste manier om het hoorprobleem aan te pakken. Lees meer over gehoorverlies en hoe de experts van Amplifon hoortoestellen kunnen aanleveren voor zowat elke mogelijke vorm van gehoorverlies.

In het beste geval neemt u de persoon in kwestie mee naar een van onze hoorcentra of servicepunten voor een gratis hoortest en adviesgesprek. Onze professionele, gekwalificeerde audiologen kunnen hen - en u - uitermate vakkundig helpen en adviseren.

Hoe een gehoortest verloopt?

Wie neemt de gehoortest af?

De Amplifon-medewerker die uw gehoor zal testen is audioloog van opleiding, ook wel audicien genoemd. Deze experts zijn gespecialiseerd in gehoorproblemen die de dagelijkse communicatie belemmeren. Zo onderzoeken onze medewerkers de mate van eventueel opgelopen gehoorverlies. Er wordt zoveel mogelijk informatie vergaard over uw situatie om vervolgens samen met u op zoek te gaan naar de best mogelijke oplossing.

Mocht er een medische oorzaak zijn van uw gehoorverlies, dan zullen onze audiologen u doorverwijzen naar een NKO-arts (neus, keel en oorarts) om uw gehoorverlies te laten behandelen. Elk van onze audiologen is gediplomeerd en elke audioloog schoolt zich permanent bij om op de hoogte te blijven van alle vernieuwingen in de sector.

Een gehoortest met onze audioloog: op zoek naar de beste oplossing

Wanneer we uw gehoortest afnemen, is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van uw persoonlijke situatie en levensstijl. Daarom stelt de audioloog in kwestie eerst en vooral vragen over uw algemene gezondheid, gehoor en gewoontes. Deze informatie helpt bij het bepalen of eventueel opgelopen gehoorverlies het gevolg is van leeftijd, ziekte, beroep, hobby’s – of een combinatie van deze factoren. Na deze analyse kan de audioloog aan de slag met het bepalen welk type hoorapparaat het best inspeelt op uw persoonlijke behoeften.

 

Wat doet onze audioloog tijdens een gehoortest?

1. Beoordeling via gehoortest

Gehoorverlies kan allerlei oorzaken hebben. Zo kan uw beroep de boosdoener zijn, maar kan er ook een aangeboren of leeftijdsgerelateerde oorzaak zijn. Vooraleer de audioloog tot een oplossing kan komen, moet hij dus eerst bepaalde opties kunnen elimineren. De audioloog zoekt via een gehoortest het antwoord op verschillende vragen:

• Hoe staat het met uw niveau van gehoorverlies?
• Hoe goed verstaat u iemands woorden, of is er sprake van vervorming van waargenomen geluiden?
• Hoe luid kan achtergrondlawaai zijn zonder u te storen?

2. Gedetailleerde informatie en advies op maat na de gehoortest

Amplifon werkt bijzonder persoonsgericht: wij vinden correcte en uitgebreide informatieverstrekking belangrijk. Daarom vertellen onze audiologen steeds wat de gehoortests in kwestie inhouden, maar geven ze ook uitleg over de werking van de hoortoestellen. Zo krijgt u de nodige uitleg over hoe u ze moet aandoen en onderhouden, maar ook over hoe u ze best gebruikt in verschillende omstandigheden.

3. Optimaal gebruikscomfort voor én na de gehoortest

Amplifon staat voor gebruikscomfort tijdens het volledige traject. Dit begint bij uw gehoortest, maar loopt erna gewoon door. Zo controleren we uw toestellen het liefst twee keer per jaar zodat deze op tijd bijgesteld worden – en ze altijd optimaal werken.

4. De klant centraal

Gehoorverlies is niets om licht over te gaan en dat beseffen we bij Amplifon ten volle. Daarom reserveren we voldoende tijd om u te leren kennen en uw gehoor in kaart te brengen, waarna we een test op uw maat kunnen uitvoeren. Bij Amplifon bent u bijgevolg geen nummertje in de rij, maar nemen we echt tijd om naar u te luisteren en u te helpen.

Gratis gehoortest en advies

Zowel de gehoortest als het bijhorend advies zijn gratis. Kiest u voor Amplifon als hoorspecialist? Dan bekijken we eerst samen uw resultaten. Op basis hiervan stellen we een of meerdere geschikte oplossingen voor. Stel gerust elke vraag die in u opkomt: wij beantwoorden ze graag. Want wij willen immers maar een ding: u met de meest efficiënte oplossing naar huis sturen zodat uw levenskwaliteit erop vooruitgaat.

U mag zich bovendien verwachten aan:

· Een warm onthaal

· Een deskundige en uitgebreide analyse van uw gehoor, tijdens verschillende testen

· Een advies en volledige begeleiding op maat van uw noden en behoeften

· Een verwijsbrief voor medische doeleinden, indien noodzakelijk

 

Wilt u uw gehoor laten testen door gediplomeerde audiologen van Amplifon?

Dat kan. Sterker nog: u kan online uw gratis gehoortest afleggen of een afspraak maken in een Amplifon hoorcentrum in uw buurt. U bent altijd welkom in één van onze hoorcentra.

 *Hoortest zonder medisch doel

Enkele tips om het gesprek aan te knopen

1. Kies het juiste moment en de juiste plaats

Kies een huiselijke plaats die comfortabel is voor u en voor uw kennis. U kiest best een rustige plaats, gezien de gevoeligheid van het onderwerp en het feit dat uw kennis er misschien helemaal niet over wil praten of niet bereid is om hulp te aanvaarden. Probeer duidelijk en niet te snel te spreken zodat niets van het gesprek verloren gaat.

2. Luister, probeer begrip te tonen en wees empathisch

Het is goed om het gesprek te beginnen met uw gevoelens of zorgen omtrent de situatie en empathie te tonen. Luister naar de mening en gevoelens van uw kennis en laat hem/haar aan het woord. Daarna kan u inspelen op zijn/haar mening en uw standpunt of visie verder toelichten.

3. Laat het een begripvol gesprek zijn

Het is belangrijk om begrip te tonen en vanuit het hart te spreken wanneer het over dit soort gevoelige onderwerpen gaat. U vermijdt best vragen die een defensieve reactie kunnen uitlokken. Het kan helpen om te wijzen op de mate waarin technologie intussen veranderd is. U kan aanhalen hoeveel kleiner en discreter hoortoestellen tegenwoordig zijn en dat ze veel performanter en esthetischer zijn. U kan het ook hebben over hoe de persoon in kwestie meer zelfvertrouwen zal krijgen en beter zal kunnen communiceren met de wereld om hem/haar heen.

4. Deel uw ervaringen en hoe het gehoorverlies van uw kennis een impact heeft op uzelf

Deel uw ervaring met hoe het gehoorverlies een invloed heeft gehad op uw eigen leven of dat van uw familie. Voorbeelden van specifieke situaties vernoemen kan helpen om uw kennis te doen inzien dat er effectief een hoorprobleem is. Het is belangrijk dat u steun een raad geeft en toont dat u er bent om samen die eerste stap te zetten.

5. Bespreek samen de volgende stappen naar een beter gehoor

Praat over hoe favoriete activiteiten of bezigheden, weer voller beleefd kunnen worden. Als uw kennis nerveus is voor de afspraak, stel dan voor om samen naar de audioloog te gaan. Aarzel bij de audioloog niet om ook zelf vragen te stellen zodat uw kennis zich beter op zijn gemak voelt en zelfzekerder is.

Download de brochure 'Alles over horen'

Het gesprek aanknopen met iemand over zijn/haar gehoorprobleem is niet altijd makkelijk. Download daarom onze brochure 'Alles over horen' en wees goed voorbereid.
Brochure downloaden