image

Julie: lyrisch over haar herlaadbare hoortoestellen

In mijn dagelijks leven is het op zo veel vlakken zoveel positiever dat ik er echt lyrisch van wordt.
Meer lezen

Terug

Paul_Leren leven met hoortoestellen

 Amplifon customer testimony

Paul: leren leven met hoortoestellen

Toen ik 18 was, ben ik aan mijn oor geopereerd. Na die operatie heb ik een hoortoestel gekregen.

Spijtig genoeg was mijn gehoor te hard aangetast om een tweede hoorapparaat te nemen.

Ik heb me ernaar geschikt en leerde er mee leven. Ik moet bekennen dat ik jaren zonder gehoorbescherming heb gewerkt aan machines. Na verloop van jaren merkte ik dat ik, ondanks mijn apparaat, steeds minder goed ging horen. Aan tafel kon ik de gesprekken steeds moeilijker volgen.

Leren leven met hoortoestellen

Dat was niet makkelijk, vooral voor mijn vrouw en kinderen. En ik begon het als een gemis te voelen. Mijn vrouw zei al lang dat ik mijn gehoor moest laten testen. Maar je weet hoe dat gaat… Op een dag was ik die opmerkingen zo beu en zei ik dat ik er werk van zou maken. Ik ben naar Amplifon gestapt voor een hoortest, en ik werd onmiddellijk gerust gesteld. Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was van de professionaliteit van het team. Ze namen de tijd om alles uit te leggen, en hebben me grondig getest. Mijn vrouw ging telkens mee, dat vond ik prettig. Ze werd ook bij alles betrokken. Voor mij was het heel emotioneel, omdat ik nog zo weinig hoorde. Maar ik moet zeggen dat we erg goed begeleid werden.

Normaal is het steeds beter om twee toestellen te dragen maar uiteindelijk beslisten we samen dat één hoortoestel voor mijn situatie het beste was.  Bij de keuze van een model had ik niet veel eisen: het moest me vooral een beter gehoor geven. Met de aanpassing heb ik niet veel problemen gehad. Bij Amplifon zeiden ze dat ik een ideaal oor had voor een toestel. Ik ben zeer tevreden met het model dat ze me aanbevolen. Ik heb geen last van windruis of geroezemoes. Mijn omgeving reageerde zeer positief, toen bleek dat ik weer beter hoorde. Ik kan de gesprekken nu terug volgen. Maar omdat ik maar één hoortoestel heb geeft dit soms toch nog wat problemen. Door de operatie in mijn jeugd is daar niet veel aan te verhelpen. Ik ga nooit meer de deur uit zonder mijn toestel. Ik ben heel tevreden over de begeleiding die ik kreeg bij Amplifon. Het zijn allemaal bekwame mensen. Ik zou iedereen aanraden die vermoedt dat zijn gehoor er op achteruitgaat, om een hoortest te laten doen bij Amplifon. Want je uitgesloten voelen omdat je de gesprekken niet meer kunt volgen, dat is niet leuk. Het kan echt anders.  

01 september 2017
Gilbert: Warme herinneringen aan de disco, maar ook gehoorschade.

Gilbert: Warme herinneringen aan de disco, maar ook gehoorschade.

Als kind had ik helemaal geen problemen met mijn gehoor. Die begonnen pas toen ik bijna vijftig was. Ik kreeg last van oorsuizen, een laattijdig gevolg van luide muziek in de discotheken tijdens mijn jeugd.
Lees het verhaal
Luc: hoort de vogels weer fluiten

Luc: hoort de vogels weer fluiten

Ik heb al zeker 10 jaar een gehoorprobleem. Het zit in de familie. Ik was al eens naar een specialist gegaan maar had daar verder geen gevolg aan gegeven.
Lees het verhaal
Marie-Louise: het leven is weer een groot genoegen

Marie-Louise: het leven is weer een groot genoegen

Eigenlijk heb ik al hoorproblemen zolang als ik het me kan herinneren. Ik hoor het mijn moeder nog zeggen als we weer eens bij de dokter zaten: “Dat kind doet het prima, maar als ik haar een nieuw paar oren kon kopen …”.
Lees het verhaal