image

Julie: lyrisch over haar herlaadbare hoortoestellen

In mijn dagelijks leven is het op zo veel vlakken zoveel positiever dat ik er echt lyrisch van wordt.
Meer lezen

Terug

Julie lyrisch herlaadbaar

 image

Julie: lyrisch over haar herlaadbare hoortoestellen

In mijn dagelijks leven is het op zo veel vlakken zoveel positiever dat ik er echt lyrisch van wordt.

“Ik heb nieuwe apparaten gekozen met een heroplaadbare batterij. Waarom? Ik was eigenlijk een ander toestel aan het testen bij Amplifon, toen  mijn audiologe aangaf dat er een nieuw toestel beschikbaar kwam, en of ik dat eens wilde testen?
Het ging om een toestel met herlaadbare batterijen en aangezien ik iemand ben die toch wel eens zou durven batterijtjes vergeten, vond ik dat eigenlijk wel een heel sterke troef.


En kijk, toen de nieuwe toestellen beschikbaar waren bij Amplifon ben ik er héél enthousiast aan begonnen.  En ik moet zeggen op heel veel vlakken, eigenlijk op alle vlakken, was ik heel aangenaam verrast. In mijn dagelijks leven is het op zo veel vlakken zoveel positiever dat ik er echt lyrisch van wordt.

 • Eerst en vooral het geluid, zeker bij het luisteren naar muziek. We zijn een heel muzikale familie.
  Mijn man speelt bariton sax, mijn kinderen zijn altijd met muziek bezig. Dus er staat altijd wel een radio of een tv aan, of zelfs beide tegelijk. En vroeger zorgde dat bij mij vooral voor chaos en veel geluid, eigenlijk onaangenaam. 
  Met deze apparaten zorgen ervoor dat ik alles apart kan detecteren, apart kan horen en dat het eigenlijk gewoon weer aangenaam is.  Ook op de achtergrond, mensen die achter mij praten.
  De vorige apparaten waren al heel goed,  maar deze zijn nog veel beter.
  Mijn man kan nu tenminste niets zeggen achter mijn rug, want ik hoor hem.  Misschien niet altijd even positief voor hem,  maar voor mij is het wel een hele vooruitgang.  Het geluid is zuiverder. Je hoort meer details.  Ook zoals ik al zei, op vlak van luisteren naar muziek is het een grote vooruitgang.
 • De toestellen zijn ook een heel pak lichter, wat het draagcomfort toch wel enorm bevordert.
 • Ook het feit dat het toestellen herlaadbaar zijn is fantastisch.  Want als je je batterijen vergeet te vervangen, of je hebt ze juist niet bij, of ze vallen juist plat terwijl je in de auto zit, zijn dat allemaal vervelende situaties die je echt niet graag meemaakt. 
  Die zorg is eigenlijk met dit herlaadbare toestel helemaal van de baan.

Het is niet alleen een voordeel voor mezelf natuurlijk dat ik nieuwe hoorapparaten heb.
Het is ook een voordeel voor mijn man en misschien een klein voordeel voor mijn kinderen - hoewel, misschien ook een nadeel, want nu ik beter hoor, hoor ik ook veel sneller als ze aan iets aan het prutsen zijn waar ze niet moeten aan prutsen. Of gewoon het feit dat het stil is: Vroeger viel me dat zo niet op, maar nu je alle geluiden hoort, valt het ook onmiddellijk op wanneer het plots verdacht stil is. Elke ouder weet dan als het stil is dat je heel snel moet gaan kijken.

 

08 augustus 2017
Gilbert: Warme herinneringen aan de disco, maar ook gehoorschade.

Gilbert: Warme herinneringen aan de disco, maar ook gehoorschade.

Als kind had ik helemaal geen problemen met mijn gehoor. Die begonnen pas toen ik bijna vijftig was. Ik kreeg last van oorsuizen, een laattijdig gevolg van luide muziek in de discotheken tijdens mijn jeugd.
Lees het verhaal
Luc: hoort de vogels weer fluiten

Luc: hoort de vogels weer fluiten

Ik heb al zeker 10 jaar een gehoorprobleem. Het zit in de familie. Ik was al eens naar een specialist gegaan maar had daar verder geen gevolg aan gegeven.
Lees het verhaal
Marie-Louise: het leven is weer een groot genoegen

Marie-Louise: het leven is weer een groot genoegen

Eigenlijk heb ik al hoorproblemen zolang als ik het me kan herinneren. Ik hoor het mijn moeder nog zeggen als we weer eens bij de dokter zaten: “Dat kind doet het prima, maar als ik haar een nieuw paar oren kon kopen …”.
Lees het verhaal