image

Julie: lyrisch over haar herlaadbare hoortoestellen

In mijn dagelijks leven is het op zo veel vlakken zoveel positiever dat ik er echt lyrisch van wordt.
Meer lezen

Terug

Johan_vertrouwen voor de klas

 image

Johan: weer vol vertrouwen voor de klas

Ik heb al van kinds af aan last van mijn gehoor. Naarmate ik ouder werd, merkte ik dat ik steeds meer problemen kreeg in de omgang met mensen. Dat hinderde mij in mijn werk. Ik sta in het lager onderwijs, en dat is een rumoerige omgeving. 

Ik heb al van kinds af aan last van mijn gehoor en ging regelmatig naar de NKO arts. Daar kreeg ik telkens te horen dat mijn gehoor niet meer 100% was. Ik had ook vaak oorproblemen: pijnlijke oorontstekingen en zo.

Naarmate ik ouder werd, merkte ik dat ik steeds meer problemen kreeg in de omgang met mensen. Duidelijk een probleem met horen. Dat hinderde mij in mijn werk. Ik sta in het lager onderwijs, en dat is een rumoerige omgeving. Ik kreeg ook problemen thuis, omdat ik niet hoorde wat er gezegd werd, de tv te hard zette…

Op vergaderingen kon ik de gesprekken niet volgen, op café met de vrienden ook niet… Ik merkte het zelf meer en meer, maar ook collega’s wezen mij erop. Ik was gefrustreerd, omdat het leek alsof ik niet geïnteresseerd was in wat er gezegd werd.

Uiteindelijk heeft de NKO arts me doorverwezen voor een hoorapparaat. Na wat surfen op internet bleek dat er een Amplifon centrum in de buurt was. Ik heb eerst nog vergeleken met een concurrent, maar Amplifon had betere openingsuren, en was beter bereikbaar, dat vind ik ook belangrijk. Ik ben gegaan, en ik moet zeggen: het was een positieve ervaring. Ik heb verschillende hoorapparaten mogen testen. Zo’n apparaat moest me helpen, maar ik wou er ook één waarvoor ik me niet hoefde te schamen. En één dat niet direct opvalt. De overige vereisten waren ook hoog: het moest een apparaat zijn dat verschillende situaties aankan.

Ik waardeerde dat ze me de juiste vragen stelden. Ik moet me bijvoorbeeld goed voelen in vergaderingen, me goed kunnen richten naar de persoon die spreekt, als er collega’s door elkaar spreken toch kunnen verstaan wat er gezegd wordt. Ze hebben me bij Amplifon doorheen het proces heel goed geholpen. Ik ben heel tevreden over de service.

En de reacties van mijn omgeving zijn opmerkelijk. Soms zei iemand dat ik hen in de gangen vroeger nooit terug begroette, maar ik hoorde het gewoon niet. Nu zijn de reacties anders: ‘oh, nu moeten we opletten’, of: ‘oh, dat heb je wel gehoord?’. Om te lachen natuurlijk. Het is een groot verschil. Ik erger me ook veel minder. Vroeger, als de kinderen in de klas iets vroegen hoorde ik het niet.

Ik draag het apparaat nu altijd. Ik ben erg tevreden over Amplifon. Ze werken met drie merken, en ik heb heel ruim mogen testen. Totdat ik voelde dat het goed was. 

aug 24th 2017
Gilbert: Warme herinneringen aan de disco, maar ook gehoorschade.

Gilbert: Warme herinneringen aan de disco, maar ook gehoorschade.

Als kind had ik helemaal geen problemen met mijn gehoor. Die begonnen pas toen ik bijna vijftig was. Ik kreeg last van oorsuizen, een laattijdig gevolg van luide muziek in de discotheken tijdens mijn jeugd.
Lees het verhaal
Luc: hoort de vogels weer fluiten

Luc: hoort de vogels weer fluiten

Ik heb al zeker 10 jaar een gehoorprobleem. Het zit in de familie. Ik was al eens naar een specialist gegaan maar had daar verder geen gevolg aan gegeven.
Lees het verhaal
Marie-Louise: het leven is weer een groot genoegen

Marie-Louise: het leven is weer een groot genoegen

Eigenlijk heb ik al hoorproblemen zolang als ik het me kan herinneren. Ik hoor het mijn moeder nog zeggen als we weer eens bij de dokter zaten: “Dat kind doet het prima, maar als ik haar een nieuw paar oren kon kopen …”.
Lees het verhaal