Wat is gehoorverlies ?

Maar liefst tien procent van onze Belgische bevolking kampt met hardhorigheid of gehoorverlies. Een groot deel hiervan kan geholpen worden met hoorapparaten, op voorwaarde dat deze problemen snel aan het licht komen en gediagnosticeerd kunnen worden.
Lees verder

Hoe wordt gehoorverlies gemeten ?

Veel mensen wachten vaak te lang vooraleer ze de stap zetten om hun gehoor te laten testen. Daardoor kunnen ze vaak onbewust meer last krijgen van de vervelende gevolgen van een slechter wordend gehoor.
Lees verder

Symptomen van gehoorverlies

Gehoorbeschadiging en gehoorverlies komen steeds vaker voor, zowel bij jongeren als ouderen, en kunnen heel wat verschillende oorzaken hebben. Veel voorkomende oorzaken zijn ouderdom, erfelijkheid, familiale voorbestemdheid, medicatie, ziekte of het te lang blootgesteld worden aan luide muziek of andere geluiden.
Lees verder

Tinnitus of oorsuizen

Tinnitus of oorsuizen kan verwarrend of zelfs beangstigend werken als het voor het eerst wordt waargenomen. Het is op zich geen ziekte of aandoening, maar wordt vaak gezien als een symptoom van een probleem met het gehoor.
Lees verder

De ziekte van Ménière

De ziekte van Ménière is een aandoening die het gehoor- en evenwichtsorgaan aantast. De voornaamste symptomen die kunnen voorkomen bij een aanval van de ziekte zijn draaierigheid (duizeligheid en evenwichtstoornissen), tinnitus (of oorsuizen) en plots gehoorverlies.
Lees verder

5 stappen voor een beter gehoor

Wij zorgen ervoor dat u beter hoort in slechts vijf stappen. Een kleine moeite voor een hemelsbreed verschil! Alles begint bij een eerste bezoek aan een van onze hoorcentra.
Lees verder