Wie neemt de gehoortest af?

Maak een afspraak

De Amplifon-medewerker die uw gehoor zal testen is audioloog van opleiding, ook wel audicien genoemd. Deze experts zijn gespecialiseerd in gehoorproblemen die de dagelijkse communicatie belemmeren. Ze onderzoeken de mate van eventueel opgelopen gehoorverlies en de oorzaak ervan. Er wordt zoveel mogelijk informatie vergaard over uw situatie om vervolgens samen met u op zoek te gaan naar de best mogelijke oplossing. Mocht er een medische oorzaak zijn van uw gehoorverlies, dan zullen onze audiologen u doorverwijzen naar een NKO-arts (neus, keel en oorarts) om uw gehoorverlies te laten behandelen. Elk van onze audiologen is gediplomeerd en elke audioloog schoolt zich permanent bij om op de hoogte te blijven van alle vernieuwingen in de sector.

 

Onze audioloog zoekt de beste oplossing voor uw persoonlijke situatie.

Wanneer we uw gehoortest afnemen, is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van uw persoonlijke situatie en levensstijl. Daarom stelt de audioloog in kwestie eerst en vooral vragen over uw algemene gezondheid, gehoor en gewoontes. Deze informatie helpt bij het bepalen of eventueel opgelopen gehoorverlies het gevolg is van leeftijd, ziekte, beroep, hobby’s – of een combinatie van deze factoren. Na deze analyse kan de audioloog aan de slag met het bepalen welk type hoorapparaat het best inspeelt op uw persoonlijke behoeften.

Hoe gaat onze audioloog te werk tijdens een hoortest ?

1. Beoordeling

Gehoorverlies kan allerlei oorzaken hebben. Zo kan uw beroep de boosdoener zijn, maar kan er ook een aangeboren of leeftijdsgerelateerde oorzaak zijn. Vooraleer de audioloog tot een oplossing kan komen, moet hij dus eerst bepaalde opties kunnen elimineren.

De audioloog zoekt een antwoord op verschillende vragen:

  • Hoe staat het met uw gehoorscherpte en het niveau van gehoorverlies? 
  • Hoe goed verstaat u iemands woorden, of is er sprake van vervorming van waargenomen geluiden? 
  • Hoe luid kan achtergrondlawaai zijn zonder u te storen? 

 

2. Gedetailleerde informatie en advies op maat

Amplifon werkt bijzonder persoonsgericht: wij vinden correcte en uitgebreide informatieverstrekking belangrijk. Daarom vertellen onze audiologen steeds wat de tests in kwestie inhouden, maar geven ze ook uitleg over de werking van de hoortoestellen. Zo krijgt u de nodige uitleg over hoe u ze moet aandoen en onderhouden, maar ook over hoe u ze best gebruikt in verschillende omstandigheden.

3. Optimaal gebruikscomfort

Amplifon staat voor gebruikscomfort tijdens het volledige traject. Dit begint bij uw gehoortest, maar loopt erna gewoon door. Zo controleren we uw toestellen het liefst twee keer per jaar zodat deze op tijd bijgesteld worden – en ze altijd optimaal werken.

4. De klant centraal

Gehoorverlies is niets om licht over te gaan en dat beseffen we bij Amplifon ten volle. Daarom reserveren we voldoende tijd om u te leren kennen en uw gehoor in kaart te brengen, waarna we een test op uw maat kunnen uitvoeren. Bij Amplifon bent u bijgevolg geen nummertje in de rij, maar nemen we echt tijd om naar u te luisteren en u te helpen.

 

Amplifon geeft klantvriendelijkheid een heel nieuwe betekenis!

Zowel de hoortest als het bijhorend advies zijn gratis. Kiest u voor Amplifon als hoorspecialist? Dan bekijken we eerst samen uw resultaten. Op basis hiervan stellen we een of meerdere geschikte oplossingen voor. Stel gerust elke vraag die in u opkomt: wij beantwoorden ze graag. Want wij willen immers maar één ding: u met de meest efficiënte oplossing naar huis sturen zodat uw levenskwaliteit erop vooruitgaat. Wilt u uw gehoor laten testen door de gediplomeerde audiologen van Amplifon? Dat kan. Sterker nog: u kan online uw gratis gehoortest vastleggen in een Amplifon hoorcentrum in uw buurt.

Onze audiologe over de Amplifon hoortest

Bij Amplifon gaan we niet over één nacht ijs om uw gehoor te analyseren. Samen met u bekijken we stap voor stap alle facetten van uw gehoor.
Maak hier een afspraak

Onze audiologen

Onze audiologen staan voor u klaar om u van A tot Z te begeleiden en advies te geven over uw gehoor. Klantvriendelijkheid en vakkennis staan voor hen centraal.
Onze audiologen