image

Gehoorbescherming voor professionals

Gehoorbescherming op het werk

Veel mensen hebben last van lawaai op de werkplek. Dit geldt vooral voor bouwprofessionals, boeren en fabrieksarbeiders of zelfs schoolleraren. Als u zich in deze situatie bevindt, moet u er rekening mee houden dat er gehoorbescherming zijn die speciaal ontworpen zijn voor luidruchtige werkomgevingen. Deze specifieke oordopjes verminderen de geluiden die een professional op zijn werkplek tegenkomt.

Risico's verbonden aan luidruchtige werken

Wist u dat het geluidsniveau van een elektrische boor minimaal 90 decibel is? Een jackhammer is nog sterker en bereikt 130 decibel.

Het geluid wordt als excessief beschouwd voor onze oren wanneer het de drempel van 80 decibel passeert. Boven deze drempel is de werknemer blootgesteld aan het risico van vroegtijdige veroudering van zijn gehoorsysteem en een risico op doofheid. Het is belangrijk om uw gehoor te beschermen als u herhaaldelijk luide, elektrische apparatuur gebruikt op het werk of thuis, of als u regelmatig in een drukke omgeving werkt.

Hiervoor wordt aanbevolen om standaard oordopjes of oordopjes op maat te dragen om luistercomfort te bevorderen. Ze passen zich perfect aan de vorm van uw oren aan en helpen u om geluidsoverlast op uw werkplek te beperken.

Gehoorbescherming voor professionals

De standaard oordopjes zijn in een ruim gamma verkrijgbaar. Voor professionals is geluidsbescherming geen overbodige luxe en kan het uw oren beschermen tegen schadelijke geluid. De dopjes zijn beschikbaar in verschillende materialen: wax, schuim en silicone.

- Op maat gemaakte oordopjes: op maat gemaakte oordoppen worden uitgevoerd op basis van de indruk van de gehoorgang. Dit type gehoorbescherming past zich volledig aan de anatomische vorm van de oren aan en garandeert een echt comfort.

Amplifon biedt verschillende merken beschermingen aan. Tijdens een afspraak voor een gratis hoortest in een Amplifon hoorcentrum, zal de audioloog de afdruk van uw gehoorgang maken om voor u een paar op maat gemaakte oordoppen te laten maken. U kan dan met vertrouwen werken.