image

Gehoorbescherming op maat

Maximale gehoorbescherming met oordoppen op maat

Oordopjes op maat

Voor maximale gehoorbescherming is er eigenlijk maar één ideale oplossing: oordopjes op maat die volledig aansluiten bij uw persoonlijke wensen (en oren). Hiermee beschermt u gegarandeerd het gehoor tegen lawaai op het werk, bij het uitgaan of op een andere luidruchtige plek. Amplifon biedt u verschillende opties voor gehoorbescherming op maat.

Waarom gehoorbescherming op maat?

In plaats van standaard oordoppen is het soms beter om te kiezen voor gehoorbescherming op maat. Met op maat gemaakte gehoorbescherming profiteert u namelijk van een perfecte pasvorm die optimaal en efficiënt de luide omgeving filtert. Daarnaast biedt gehoorbescherming op maat u meer comfort ten opzichte van de standaard oordoppen. De standaard oordoppen kunnen namelijk na een tijdje pijn doen in de gehoorgangen, omdat de pasvorm niet perfect aansluit. Ook niet onbelangrijk: bij Amplifon zijn de op maat gemaakte oordopjes ISO gecertificeerd. Dat betekent dat ze aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Ontwikkeling van oordopjes op maat

De oordopjes op maat ontwikkelt de audioloog op basis van een afdruk van uw gehoorgang. Dankzij de perfect aansluitende pasvom weet u zeker dat de oordoppen comfortabel zitten. Zodra uw gehoorbescherming klaar is voor gebruik, kunt u de oordopjes komen passen. We controleren dan of ze uw oren goed afsluiten. Bij Amplifon testen we dat met ons speciaal daarvoor ontwikkelde meetapparatuur. Doorstaan de aangepaste oordoppen onze keuring? Dan weten we 100% zeker dat uw oren goed beschermd worden.

Op maat gemaakte oordoppen voor elke situatie

Geluid of lawaai komt in verschillende vormen en categorieën. Elke situatie vraagt dan ook om een andere aanpak, of in dit geval een andere filter.

 1. Road

De Road-oordoppen zijn speciaal ontwikkeld voor piloten, karters en motorrijders. De filter dempt het verkeerslawaai en u kan de aangepaste oordopjes perfect onder een helm dragen.

 1. Hobby

Deze filter dempt het geluid van machines met harde geluiden, thuis of op het werk. Het oor wordt niet volledig afgesloten zodat u wel gewoon kan luisteren en praten.

 1. Disco

Op een festival of bij een concert kan je het geluidsvolume niet zelf bepalen. In onze Disco-oordopjes zit daarom een geluidsfilter waarmee voornamelijk de hoge tonen − die het schadelijkst zijn − gedempt worden. Muziek blijft zo goed hoorbaar.

 1. Music en Pluggerz Music

Deze filter is speciaal ontwikkeld voor muziekprofessionals. Hij dempt alle frequenties van de muziek evenveel, waardoor u beschermd blijft tegen gehoorbeschadiging, zonder dat het de kwaliteit en klankkleur aantast.

 1. Travel

De Travel oordopjes voor in het vliegtuig maken drukovergangen, vooral bij het opstijgen en dalen, draaglijker en filteren hinderlijke geluiden weg.

 1. Sleep

Door deze slaap oordopjes slaapt u heerlijk. Deze oordoppen filteren vervelende geluiden weg zonder het oor helemaal af te sluiten. Bovendien kan u nog altijd alarmsignalen van de wekker horen.

 1. Hunt en shoot

Gehoorbescherming is cruciaal tijdens de jacht of op de schietbaan. Deze filters zwakken alle knalgeluiden af en zorgen ervoor dat geritsel in het struikgewas nog hoorbaar blijft.

 1. Swim

Moet u voorzichtig zijn met water in uw oor? Deze speciale zwem oordopjes sluiten uw oor waterdicht af. Ze zijn gemaakt van sterk en flexibel siliconenmateriaal dat ook na langere tijd dezelfde vorm houdt. Zo blijven uw oren altijd droog.

Prijs vanaf €119,95

Wenst u nog meer informatie over oordopjes op maat? Of wil u weten wat u kan doen om uw gehoor zo goed mogelijk te beschermen? Lees meer op de Amplifon-blog​, bezoek de dichtstbijzijnde Amplifon vestiging of maak een persoonlijke, vrijblijvende afspraak met een van onze audiologen. 

Oordoppen voor elke situatie

Geluid en lawaai komt in verschillende vormen en categorieën. Elke situatie vraagt om een andere aanpak, of in dit geval een andere filter.

 • Road: ontwikkeld voor piloten, karters en motorrijders. De filter dempt het verkeerslawaai en u kan ze perfect onder een helm dragen.
 • Hobby: deze filter dempt het geluid van machines met harde geluiden, thuis of op het werk. Het oor wordt niet volledig afgesloten zodat u wel gewoon kan luisteren en praten.
 • Disco: op een festival of bij een concert kan je het geluidsvolume niet zelf kan bepalen. De oordopjes hebben een geluidsfilter waarmee voornamelijk de hoge tonen - die het schadelijkst zijn - gedempt worden. Muziek blijft zo goed hoorbaar.
 • Music en Pluggerz Music: deze filter is speciaal ontwikkeld voor muziekprofessionals. Hij dempt alle frequenties van de muziek evenveel, waardoor je beschermd bent tegen gehoorbeschadiging, maar het geluid toch haar kwaliteit en klankkleur behoudt.
 • Travel: Met Travel gunt u uw oren rust tijdens een lange reis. De oordopjes maken de drukveranderingen geleidelijker tijdens het stijgen en dalen. Ook filteren ze hinderlijke geluiden weg.
 • Sleep: Met Sleep slaapt u heerlijk. Deze oordop filtert vervelende geluiden weg zonder het oor helemaal af te sluiten. En toch blijft u nog steeds alarmsignalen zoals de wekker horen.
 • Hunt en shoot: Gehoorbescherming is cruciaal tijdens de jacht of schietsport. Deze filters zwakken alle knalgeluiden af en zorgen ervoor dat geritsel in het struikgewas nog hoorbaar blijft.
 • Swim: Moet u voorzichtig zijn met water in uw oor? Deze oordopjes sluiten uw oor waterdicht af. Ze zijn gemaakt van sterk en flexibel siliconenmateriaal dat ook na langere tijd dezelfde vorm houdt. Zo blijven uw oren altijd droog.

Prijs vanaf €119,95

Gehoorbescherming voor concerten en festivals

Festivals of concerten zijn het ideale moment om u onder te laten dompelen in pompende beats, exotische ritmes of stevige gitaren in het bijzijn van vrienden.
Lees verder